Rekordní bonusy, klidný Procházka a vtipný vetřelec na konec. Tiskovka před UFC 300 byla spíše klidem před bouří

Rekordní bonusy, klidný Procházka a vtipný vetřelec na konec. Tiskovka před UFC 300 byla spíše klidem před bouří Dana White na tiskové konferenci před UFC 300. | zdroj: Getty Images

Tradiční tiskové konference před číslovanými turnaji se sice tentokrát zúčastnili všichni bojovníci včetně Jiřího Procházky, průběhu to ale paradoxně spíše uškodilo. Nejzajímavější tak bylo oznámení pořádně navýšených bonusů na tento jubilejní turnaj.

Přes určité porodní bolesti se UFC podařilo na svůj jubilejní turnaj s číslovkou 300 připravit papírově jednu z nejlepších startovek poslední doby. Dvě titulové bitvy a dokonce 9 bývalých šampionů, z nichž dva, Figueiredo a Garbrandt, dokonce celý turnaj otevřou. Enormní atraktivitu pro domácí fanoušky navíc ještě zvyšuje účast Jiřího Procházky, taktéž bývalého držitele pásu, přičemž nedělní výhra by ho mohla přiblížit k šanci o znovuzískání prvenství v polotěžké váze. V noci ze čtvrtku na pátek pak měli všichni aktéři UFC 300 šanci se spolu poměřit slovně na tradiční tiskové konferenci.

Bohužel však všech 26 zápasníků na pódiu bylo na půlhodinovou akci příliš moc. Většina fighterů se k mikrofonu dostala pouze jedenkrát a tak ani výraznější provokatéři nebo showmani neměli moc prostoru pro nějaké zajímavé slovní konfrontace. To se týkalo také Jirky Procházky a jeho rivala Rakiče.

„Samozřejmě, po skoro dvouleté pauze, je to skvělý návrat zrovna na UFC 300. Nemůžu se dočkat, až vstoupím do v sobotu večer do Oktagonu, abych ukázal kdo je skutečným králem Evropy a poté i celého světa,“ odpověděl Aleksandar Rakić na otázku novináře, jestli je připraven na bitvu o Evropu, tedy něco s čím přišel sám rakouský bojovník při promování zápasu.

„Nezajímá mě král Evropy, chci být králem světa. Takže se pozorně dívejte na můj návrat. Po tomhle turnaji chci mířit opět na titul,“ reagoval český samuraj s klidem ve své jediné interakci na celé tiskovce.

Zajímavou, i když evidentně předem domluvenou konverzaci, měl s novinářem šéf organizace Dana White.

„(Gaethje a Holloway) nadhodili, že by pro tuhle speciální akci rádi navýšili bonus z 50 tisíc dolarů, aby to bylo něco jedinečného tuhle sobotu,“ nadhodil novinář.

 „Co jste říkal?“ dělal Dana nechápavého.

„Chtějí zvýšit bonus z 50 tisíc, můžete to udělat?“ zopakoval tazatel otázku.

„Na jakou sumu?“ opáčil White, přičemž většina přítomných fighterů se začala překřikovat s částkami, přičemž po chvíli převážilo 300 tisíc.

„300 tisíc, dohodnuto!“ vykřikl po chvíli s úsměvem šéf UFC, které se tentokrát plácne přes kapsu o něco více než obvykle. Bonus za nejlepší zápas a výkony večera tak bude tentokrát v přepočtu něco přes 7 milionů korun. Pořádně přilepšit si tak se svým stylem zápasení může rozhodně i Procházka.

S posledním vtipným výstupem v jinak docela nezáživné tiskovce přispěchal na úplný závěr Joaquin Buckley, který se připletl mezi novináře.

„Všichni mi říkají, že se chystáte do St. Louis a všichni vědí, co bude hlavním zápasem…Derrick Lewis. Hej, všichni milujem Derricka, ale on přece nechce bojovat pět kol! No tak, vyměňte to a dejte to Novému Mansáovi v jeho domovském městě v St. Louis. Pojďme na to!“ vysypal ze sebe jedenáctý muž welterového žebříčku, který si sám říká Nový Mansá podle středověkého vládce Malijské říše, jenž je považovaný za jednoho z nejbohatších lidí v historii. Šéf UFC ale na jeho povedený kousek zareagoval pouze lehkým úsměvem a celou tiskovku ukončil.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články