Šampion Deiveson Figueiredo útočí na nový rekord! Další obhajobu svého titulu má naplánovanou už za 20 dní

Šampion Deiveson Figueiredo útočí na nový rekord! Další obhajobu svého titulu má naplánovanou už za 20 dní zdroj: Profimedia

Šampion muší váhy v UFC, Deiveson Figueiredo, neztrácí čas a 12. prosince se pustí znovu do práce.

Brazilský „Bůh války“ Deiveson Figueiredo, včera všem předvedl svůj skvělý výkon, když za necelé dvě minuty uškrtil gilotinou svého soupeře, Alexe Pereze. Jednalo se o jeho sedmé ukončení soupeře v muší divizi UFC, čímž vyrovnal rekord, který doposud držel nejdominantnější šampion muší divize, Demetrious Johnson.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený _☯︎ (@azz_muz)

I přes vítězství byl ale Deiveson docela nespokojený, že za svoji sice krátkou, ale skvělou show nedostal finanční bonus za výkon večera (který si docela určitě zasloužil) a dal to na tiskové konferenci svému šéfovi, Danu Whiteovi znát. I tak ale souhlasil s dalším zápasem, který se bude konat co nevidět.

Už 12. prosince, na turnaji UFC 256, se totiž Figueiredo postaví znovu do oktagonu a proti němu bude stát vyzyvatel číslo jedna, Brandon Moreno. Oba borci s tímto zápasem už verbálně souhlasili a pokud se nic nepokazí, připíše si Deiveson další rekord, protože mezi oběma zápasy bude pouhých 21 dní, což se je nejkratší doba mezi titulovými zápasy za celou historii UFC.

Zápas posvětil i Dana White, který ihned na pozápasové konferenci oznámil, že se soubojem mezi Figueiredem a Morenem počítá: „Necháme si ho tady (Figueireda), nepoletí zpátky do Brazílie. Pošleme ho hned do dalšího zápasu (s Brandonem Morenem).“

Deiveson i Moreno tím UFC dost vytrhli trn z paty, protože zápas mezi Petrem Yanem a Aljamainem Sterlingem, který se měl původně 12. prosince na UFC 256 konat, byl zrušen. Petr Yan byl nucen ze zápasu odstoupit z blíže neupřesněných „osobních důvodů“, takže místo titulu v bantamové divizi, se bude bojovat o titul v muší váze.

Brandon Moreno včera také rovněž bojoval a přesvědčivě zvítězil nad Brandonem Royvalem, kterého ukončil na TKO jen 2 sekundy před koncem prvního kola. Oba tak budou mít stejný čas na regeneraci i na shazování váhy.

Šampion si ale s opětovným uděláním váhy v tak krátkém časovém intervalu nedělá starosti a slibuje, že Brandona Morena porazí drtivým způsobem: „Jsme na tom stejně, pokud na mě bude tlak, na něm bude taky tlak. Zničím ho, zlomím ho už jen tím, jak se ho dotknu. Řekl o mě spoustu špatných věcí a je to osobní.“

Deiveson se netají tím, že jeho cíl je 5 obhajob pásu v muší váze a poté by se rád přesunul do bantamové divize. Tento Brazilec udělal pro mnoho lidí muší váhu atraktivní a způsob jakým bojuje a poráží své soupeře je podobný tomu, jak to kdysi dělal Demetrious Johnson. Navíc mu nechybí sebevědomí a chuť přepsat historii:

„Já jsem šampion. Budu kralovat této divizi. Ukážu světu, čeho jsme schopni. Všechno co řeknu a co předvídám se stane. Nezapomeňte na to,“ vzkázal po vyhraném zápasu „Bůh války“.

Zatím v Deiveson Figueiredo v muší divizi válcuje co se dá, tak uvidíme, co proti němu vymyslí Brandon Moreno 12. prosince.

Zdroje:  mmajunkie.com , espnmma.com

Nejnovější články