Soudobý izraelský David skolil o hlavu a půl vyššího Goliáše

Soudobý izraelský David skolil o hlavu a půl vyššího Goliáše zdroj: Foto: Profimedia

Izraelský bojovník začal v UFC brutálním knockoutem svého britského soupeře.

Když proti sobě v kleci stanuli Izraelec Yanal Ashmoz a Angličan Sam Patterson, museli jste si zkontrolovat, jestli se někde nestala chyba.  Ačkoliv šlo o lehkou váhu, vytáhlý Brit se nad vousatým Izraelcem tyčil o hlavu a půl výš a rozpětí rukou měl takové, že si nešlo představit, že jej může Ashmoz jakkoliv zasáhnout. Přirovnání boje Davida s Goliášem evokovala i prohlášení Pattersona před zápasem, kdy se viděl jako nejlepší na světě a budoucnost lehké váhy a celého UFC.

A pak začal zápas a veškerá namyšlenost zmizela v prachu, jakmile Ashmoz vystřelil ze své pozice a zdánlivě nedotknutelného Pattersona poslal do bezvědomí. Jeho první hák skutečně minul, protože prostě nemohl na soupeře dosáhnout, ale během tohoto útoku Izraelec zároveň nadzvedl protivníkovu nohu, tím jej poslal k zemi – ale ještě během pádu mu uštědřil druhou ránu přesně na spánek! Následovalo několik úderů na zemi, které zpečetily osud „budoucnosti lehké váhy“ tedy alespoň prozatím pro Pattersona. Ashmoz ve svém debutu v UFC udržel svou neporazitelnost a možná bude on patřit mezi ty, kteří zamíchají žebříčkem. Prozatím se musí spokojit „jen“ s krásným KO do sbírky a pravděpodobně i bonusem 50 tisíc dolarů.

Co se týče Pattersona, ten si svou hořkou pilulku teprve bude muset spolknout, protože poté, co se probral z bezvědomí, byl zcela dezorientovaný. Snažil se nadále bojovat, i když byl obklopený rozhodčím a lékaři a instinktivně se před všemi kryl a uhýbal hlavou, než mu sudí Marc Goddard konečně dokázal vysvětlit, že je konec.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články