Tichý vrah Luque brutálně zlomil Perrymu nos a připsal si cenné vítězství

Tichý vrah Luque brutálně zlomil Perrymu nos a připsal si cenné vítězství Zdroj: CBS Sports | zdroj: Profimedia

Očekávaný zápas se na UFC v Uruguayi proměnil v řežbu v kalužích krve

Nic nenasvědčovalo tomu, že by tenhle velterový zápas vůbec mohl skončit na body. V předposledním zápasu večera na UFC Fight Night 156 v Uruguayi proti sobě totiž stanuli borci, co na rozhodnutí rozhodčích nečekají. Jak Vicente "The Silent Assassin" Luque, tak Mike "Platinum" Perry ukončili drtivou většinu svých dosavadních výher dávno před limitem.

Nebylo proč otálet. Sotva sudí mávl k začátku prvního kola, Perry okamžitě začal deštěm vší silou vedených bomb. Však na co šetřit energii. Luque si spíš měřil oponenta a hledal skuliny. A změřil na jedničku, protože po chvíli z ničeho nic trefil Perryho kolenem z výskoku. S Perryho žulovou čelistí to ale nezamávalo a zbytek kola si udržel ofenzivní tlak.

Mike Perry - Vicente Luque Zdroj: MMA Fighting | zdroj: Profimedia

První klinč jsme viděli až ve druhém kole a trval rovnou minutu a půl. Následovala výměna úderů, z nichž bylo znát, že oba bojovníci moc dobře vědí, jak někoho oddělit od vědomí. Čekalo se, kdo se trefí první. A oba se snažili - však měli každý před koncem druhého kola na kontě už přes osmdesát úderů, což dobře vypovídá o intenzitě přestřelek. Větším procentem z nich ale v tuto chvíli zasáhl cíl Perry.

Třetí kolo ukázalo, kdo chce vítězství víc. Perry měl v předchozím průběhu zdánlivě trochu navrch, ale pokud opravdu nějaký náskok měl i u rozhodčích, jednalo se o vedení z nejtěsnějších. Luquea tudíž rozhodně nešlo odepsat. Nejdřív se opakoval stejný vzorec jako doposud, ale pak přišla pravá gladiátorská podívaná.

Luque vypálil koleno a trefil protivníka přesně do obličeje. A zlomenější nos jste ještě neviděli. Okamžitě vytryskla řeka krve. Boj se pak přesunul na zem, kde se oba bili a škrtili ve stále se zvětšující rudé kaluži. Nic pro slabé povahy. Tak skončilo třetí kolo, po němž se oba borci zvedli zbrocení tak, že by jim i Koloseum tleskalo ve stoje.

Mike Perry Zdroj: The Mac Life | zdroj: Profimedia

Zápas, který se podle veškerých statistik rozhodně neměl rozhodnout na body... se rozhodl na body. Oba bojovníci se bušili tak zuřivě, že si nikdo nebyl jistý, kdo na tom byl vlastně lépe. Ani rozhodčí. Jeden z nich by nechal vyhrát Perryho, dva sudí viděli vítězství Luquea, který tak nakonec mohl zdvihnout ruce a připsat si svou první výhru v kariéře nejednomyslným rozhodnutím.

Zdroje:  Archiv , Vlastní

Nejnovější články