Tipujeme konečné šampiony UFC roku 2023 – polotěžká a muší divize

Tipujeme konečné šampiony UFC roku 2023 – polotěžká a muší divize šampionský pás UFC | zdroj: Profimedia

Už za pár hodin vypukne očekávaný turnaj UFC 283, kterému vévodí titulové souboje v polotěžké a muší váze. Ideální čas zahrát si na jasnovidce a zkusit si tipnout, kdo těmto divizím bude vévodit na konci roku 2023.

Polotěžká váha (93 kg)

Tomáš Bříza: Tahle divize je teď sice formálně bez šampiona, v našich srdcích je jím ale stále Jiří Procházka. A na konci roku tak podle mě bude opět uveden i na webu UFC. Má totiž zkrátka to, co ostatním trochu chybí – hlad po vítězství, za nímž jde od začátku do konce. Tím, že se nebojí riskovat, navíc dokáže vytáhnout z komfortní zóny jakéhokoliv soupeře, takže v zápase s ním nikdo nemůže počítat s tím, že se bude do puntíku držet nějaké přesně stanovené taktiky a prostě se ukáže, kdo to chce víc.  

V divizi je spousta zajímavých bojovníků a nabízí se hodně možných scénářů. Já věřím, že titul teď o víkendu získá opět Teixeira a jeho odvety s Procházkou se dočkáme na konci roku. Pokud ale zvítězí Jamahal Hill, stihne podle mě první obhajobu ještě před návratem českého válečníka. Nevěřím ale, že by titul udržel, pokud by proti němu postavili třeba takového Ankalaeva.

Tip: Procházka

 

Martin Zajíc: Bohužel až konec roku a poslední zápas v kariéře šampiona divize Glovera Teixeiry. V něm bude čelit ze zranění vracejícímu se moravskému samuraji Jiřímu Procházkovi, který po další velkolepé bitvě ukončí legendárnímu veteránovi kariéru a opět si odveze titul šampiona UFC do České republiky! 

Tip: Procházka

 

Michael Cron: Vše bude nejspíše záležet kdy a v jakém stavu se dokáže vrátit Procházka. Protože i když dáme pryč nějaké národní preference, těžko hledat v současné soupisce UFC zajímavějšího, schopnějšího a komplexnějšího bojovníka, než je Jirka. Glover s Blachowiczem už to mají za pár, Ankalaev je takový nemastný neslaný a bůhví v jaké formě se vrátí Rakić (vzpomeňme na Thiaga Santose). Takže na konci roku by to měl být Porcházka, pokud se nestihne vrátit, tak Paul Craig, který nějakým nesmyslem zase utáhne Ankalaeva v druhé polovině roku 2023.

Tip: Procházka (Craig)

 

Lukáš Muladi: V polotěžké divizi je to teď nebývale vyrovnané a na konci roku může být šampion v podstatě kdokoliv z top pětky. Teixeira je i přes svůj věk pořád hodně nebezpečný a taky Hill, Blachowicz, Ankalaev nebo Smith by stále mohli zamíchat kartama. Ale velkým žolíkem ve hře je podle mě Aleksandar Rakic. Ten proti Blachowiczovi předvedl skvělý výkon a pokud doléčí koleno, myslím, že se ke konci roku střetne s Procházkou o titul. Český samuraj si to ale pohlídá a po skvělém zápase budeme mít zase českého šampiona v UFC.

Tip: Procházka

 

Muší váha (56,7 kg)

Tomáš Bříza: Tady bude záležet na tom, kolikrát se Figueiredo s Morenem stihnou do konce roku utkat. Ne, teď beze srandy. O víkendu se tahle rivalita snad na nějaký čas dá k ledu, byť je radost na jejich vzájemné zápasy koukat. Brazilec se netají tím, že by rád přešel do bantamu, pokud tam nebude šampionovat Henry Cejudo, který se zase dává najevo, že by rád získal titul v pérové váze. Tím pádem si tipnu, že pás bude na konci roku u Morena. Přiznávám ale, že tomhle mexickému sympaťákovi prostě fandím.

Tip: Moreno

 

Martin Zajíc: Rok 2022 byl rokem odvet a nejinak tomu bude v roce následujícím. Figueiredo obhájí titul s Morenem a po čtyřech letech se utká v další obhajobě s Alexandrem Pantojou. Ten mu oplatí prohru na body z roku 2019, čímž otevře další krásný příběh a půdu pro případnou trilogii. Na konci roku bude tedy šampionem divize Brazilec Pantoja

Tip: Pantoja

 

Michael Cron: Přes dva roky je tahle divize blokovaná neustálými odvetami Figueireda s Morenem, což snad jejich nacházející čtvrtý vzájemný zápas ukončí. A ať už dopadne jakkoliv, Brazilcova další budoucnost nebude v muší váze, do které je schopen shodit jen díky nějaké černé magii. Morenovi zase může dost uškodit, že jeho již bývalý trenér James Krause je pro svět MMA už navždy persona non grata. Řekl bych tak, že na konci roku usedne v této divizi na trůn nějaké nové jméno. Nejradši bych tam viděl Brendona Royvala nebo Kara-Franceho, ale musím souhlasit s Martinem, že největší šanci má Pantoja.

Tip: Pantoja

 

Lukáš Muladi: Fandím sympaťákovi Morenovi, ale Figueiredo dokáže být hodně tvrdý oříšek na rozlousknutí. Myslím si ale, že po jejich čtvrtém zápase, ať už dopadne jakkoliv, se Figgy odebere do bantamu a v muší divizi si to o pás rozdají Moreno s Pantojou. A vyhraje Moreno.

Tip: Moreno

Jak to vidíte vy? Dejte nám vědět v komentářích.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články