Tiskovku před UFC 284 opepřili australští fanoušci, zahraniční soupeře domácích totálně vybučeli

Tiskovku před UFC 284 opepřili australští fanoušci, zahraniční soupeře domácích totálně vybučeli Islam Makhachev a Alexander Volkanovski se na tiskovce lehce popichovali | zdroj: FOTO: UFC

Tradiční tisková konference před turnajem UFC 284 se nesla v poklidném duchu, atmosféru tvořili hlavně fanoušci, kteří dávali jasně najevo, komu fandí. 

V noci ze soboty na neděli nás čeká velký turnaj UFC 284. V australském Perthu se tak aktéři tří hlavních zápasů sešli ke společné tiskové konferenci. Mezi nimi samotnými vládl víceméně respekt, nedošlo ani na žádné vyhrocené strkanice. Hlasitě se ale projevovalo publikum, které dalo dvěma zahraničním soupeřům domácích miláčku jasně najevo, že jejich vítězství není žádoucí.

Dost těžce to očividně snášel Jamajčan Randy Brown, který se pobije s Jackem Della Maddalenou. A zatímco ten snil o tom, že se jednoho dne pobije před zraky domácích fanoušků, jeho soupeř z nich nadšený nebyl. Když na něj začali při první otázce bučet, počastoval je zdviženým prostředníčkem.

"Stejně za něj nemůžete bojovat. Perth jsem si zamiloval, ale je mi líto, musím to vašemu klukovi zkazit. Vrátím mu ten jeho nos na druhou stranu obličeje," prohlásil posléze Brown s odkazem na soupeřům extrémně křivý nos, jinak měl ale pro Australana i slova respektu. "Je mladý, je to zabiják. Mám k němu popravdě velký respekt. Líbí se mi jeho bojový styl, ale má před sebou dlouhou cestu. Já už jsem tady dlouho, ten kluk se toho ještě musí spoustu naučit." Nabídl pak i ideální scénář, jak Maddallenu porazí. "Často používá termín masterclass, takže bych mu rád ukázal, co to opravdu znamená."

Jeho soupeř byl stručnější. "Může očekávat, že se probudí a dav bude totálně šílet," zasnil se nahlas. "Myslím, že už v minulosti dostal KO a podle mě to taky zvládnu."

Ani jeden z bojovníků zatím není veden v žebříčku UFC, Maddalenna, který do se do nejslavnější organizace dostal teprve předloni, má ale solidně našlápnuto. Prohrál pouze dvakrát na samém začátku profesionální kariéry a od té doby už má na kontě 13 vítězství, vyjma jednoho všechny před limitem. To Brownovy statistiky na první pohled tak impresivní nejsou, prohrál už čtyřikrát, na druhou stranu ale v UFC nastupuje od roku 2016 a zatím to tam má 9-4. I proto má pocit, že ho UFC chce předhodit jen jako potravu pro svou novou "hračku", tu jim on ale plánuje zničit.

Jack Della Maddalena a Randy Brown si během tiskovky vyměňovali "zamilované" poheldy Jack Della Maddalena a Randy Brown si během tiskovky vyměňovali "zamilované" poheldy | zdroj: FOTO: UFC

Své si na tiskovce užil i Islam Makhachev. Dagestánec ale nevypadal, že by ho to nějak výrazně vykolejilo. Zdůrazňoval, že chce Volkanovskiho knockoutovat, zároveň ale neustále zpochybňoval, že se Australan mohl dostatečně připravit na jeho obávaný wrestling. Jinak ale Dagestánec kvality soupeře uznal: "Alex je dobrý, je dobrý všude. Ale já jsem jiný, mám odlišný styl, ne jako všichni jeho soupeři. Nejsem jako Zombie, který šel šíleně dopředu, nejsem Holloway, který ho jen pronásledoval. Já mám jiný plán, kterého se vždycky držím a soupeře vždy ukončím."

Islam také zdůraznil, že je pro něj opravdu důležité vyhrát, protože ho to dostane na první místo žebříčku bez rozdílu vah. "Tohle je sen každého bojovníka – stát se nejlepším bojovníkem napříč váhami, takže myslím jen na tohle a dokážu to."

Volkanovski uznal, že bude do zápasu nastupovat jak outsider. "Je to velká výzva, jdu o váhu výš a on tlačí narativ, že v Austrálii nemáme žádný wrestling, že si nebudu vědět rady s jeho sílou a podobně. Jo, jsem outsider, ale já mám rád, když o mě lidi pochybují a já jim ukážu, že se mýlili. A plánuju to udělat i v neděli. Dvojitý šampion. Se vší úctou k Islamovi, až mu vezmu pás, bude to velká věc. Doufám, že si lidi uvědomují, co se snažím udělat, a nemůžu se dočkat, až to udělám."

Yair Rodriguez a Josh Emmett, kteří obstarají hlavní předzápas a pobijí se o prozatimní titul pérové váhy, měli tiskovku celkem poklidnou. Mexičan fanouškům slíbil válku a oba si pak od publika vysloužili potlesk, když svorně prohlásili, že si Austrálii zamilovali a rádi by tam v budoucnu zápasili znovu.  

Yair Rodriguez vs. Josh Emmett Yair Rodriguez vs. Josh Emmett | zdroj: FOTO: UFC

 

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články