„To nebolelo!“ Green s Fizievem předvedli akční souboj dvou upovídaných bláznů

„To nebolelo!“ Green s Fizievem předvedli akční souboj dvou upovídaných bláznů zdroj: Foto: Profimedia

Když se sejdou dva excentričtí bojovníci s láskou k postoji a trashtalkingu

Zábava pro všechny fanoušky i náhodné kolemjdoucí. Souboj Bobbyho GreenaRafaelem Fizievem přinesl to, co jsme očekávali, tedy bizarní zábavu pramenící z akčního stylu obou borců a také faktu, že oba jsou tak trochu blázni. Už od představování oba ukazovali, jak jsou namotivovaní a jakmile začal zápas, začalo i „povídání si“. Bobby Green je svým promlouváním k soupeřům v kleci známý, ale Kyrgyz Fiziev mu svou lámanou angličtinou zdatně sekundoval.

Zatímco Fiziev hýřil pohybem a neustále tancoval a bombardoval Greenovo tělo kopy, jeho Americký soupeř měl ruce dole u těla a primárně uhýbal hlavou a vyrážel do protiútoků, což mu celkem často vycházelo. Už to by stačilo pro zábavný fight, ale byla tady ona druhá stránka spočívající v excentricitě obou borců. Fiziev po povedených zásazích na břicho hlasitě výskal. Greene zase na každý úder, který alespoň trochu sednul vrtěl hlavou jako, že nic a případně dodal, že tohle „fakt nebolelo.“ Za první kolo to stihl asi dvacetkrát a do konce zápasu asi strhnul rekord v popírání zásahů soupeře v jednom zápase.

Nicméně, nebyl to jediný rekord, který oba bojovníci atakovali. Na konci zápasu měl každý z nich přes stovku zasažených (a tedy i obdržených) zásahů, a to mluvíme jen o těch, které se opravdu trefily. Většinu zápasu na počet úderů vedl Fiziev, ale Green nikdy nebyl mimo hru a ve třetím kole bylo jasné, že jeho úspornější režim soupeře utahal. Američana mohutně povzbuzovalo publikum, Kyrgyza zase jeho (ne)kontrolované šílenství. Krylo se tu málo a čím byli bojovníci unavenější, tím častěji kopy nalézaly svůj cíl. 

Kdyby se bojovalo na pět kol, vyhrál by asi Green. Nicméně v tříkolovém zápase nakonec kraloval Fiziev. Sudí mu bodově přiřkli většinu kol a ne nezaslouženě. Zápas ale byl vítězstvím pro všechny – oba fighteři, i prohrávající Green, předvedli krásný výkon, diváci viděli povedený akční zápas a UFC dostalo na završení prelims karty akční řežbu jakou chtěli.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články