Totální smršť! Surinamský obr Rozenstruik smetl Američana TKO za 23 vteřin

Totální smršť! Surinamský obr Rozenstruik smetl Američana TKO za 23 vteřin Jairzinho Rozenstruik vs. Chris Daukaus | zdroj: Profimedia

Tak tohle byla rychlost. Jairzinho Rozenstruik připomněl, že síle jeho úderů odolá jen málokdo.

Když do zápasu nastupuje 120kilový Surinamec, knockout doslova visí ve vzduchu. Ze 13 vítězství totiž krom jediného všechny získal způsobem T/KO, často v úvodních vteřinách. Na kontě má dokonce jeden z nejrychlejších knockoutů v dějinách UFC – v roce 2019 poslal Allena Crowdera do bezvědomí už po 9 vteřinách.

Rozenstruik se tak rychle stal horkým aspirantem na titul šampiona. Jeho neporažené tažení ale v roce 2020 rázně utnul Francis Ngannou a od té doby to výsledkově nebyla žádná sláva, Jairzinho dokázal vyhrát jen 2 z 5 soubojů. Lépe na tom nebyl ani jeho nynější soupeř Chris Daukaus, ten totiž ve dvou posledních zápasech padl před limitem.

Ve vzájemném souboji se střílelo ostrými hned od začátku. Už po 4 vteřinách trefil Daukaus Rozenstruika tvrdým úderem ze zadní ruky. Ten ale okamžitě vracel zpátky a zdánlivě nepříliš tvrdým předním direktem Američanem otřásl. Daukausovi se podlomila kolena a Surinamský zabiják ho nehodlal nechat vydechnout. Rozpoutal bouři, ze které už nebylo úniku.

Rozenstruik tedy parádním vítězstvím po dvou prohrách zastavil svůj sestup, zatímco pro Daukause to byla třetí prohra na knockout a jeho budoucnost v UFC je teď hodně nejistá. Nedaří se ani jeho bratru Kyleovi, který v posledních dvou utkáních rovněž padl před limitem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články