Tři důvody, proč sledovat UFC 237 z Brazílie

Tři důvody, proč sledovat UFC 237 z Brazílie zdroj: Profimedia

UFC 237: Namajunasová – Andradeová je za rohem a proto si přečtěte, proč má smysl vstávat ve čtyři hodin ráno kvůli přímému přenosu.

Rose NamajunasováJéssica Andradeová

Rose Namajunasovou mnoho fanoušků překvapila tím, že dosavadní neohroženou královnu ženské slámové divize, Joannu Jedrzejczkykovou porazila ne jednou, ale dvakrát. Nenápadná, ale velmi sympatická Američanka s litevskými kořeny ukazuje neustálé zlepšování se ve všech stránkách MMA a trofej v podobě dvou vítězství nad zdánlivě neporazitelnou „Joannou Šampionkou“ to dokazuje. „Thug“ Rose má vynikající box, skvěle pracuje na zemi a především exceluje v timingu a pohybu v postoji.

Tentokrát ale proti ní stojí zcela odlišný styl v podobě Jéssicy Andradeové. Sedmadvacetiletá Brazilka okusila porážku naposled v roce 2017, kdy ji v titulovém zápasu pět kol zcela deklasovala právě Polka Jedrzejczyková. Následně ovšem malá, ale velmi silná Brazilka nastoupila na vítěznou dráhu. Zničila někdejší vyzývatelky Gadelhovou a Kowalkiewiczovou a podle mnohých je její styl tím nejhorším možným pro Namajunasovou. Spoléhá na sílu, konstantní útok a velmi efektivní klinč. Měli bychom vidět na jedno straně technický tanec Namajunasové a na druhé neutuchající ofenzivu Andradeové a ve výsledku skvělý zápas.

rose namajunas zdroj: Profimedia

Alexander VolkanovskiJosé Aldo

Zápas o muže, který vyzve o titul Maxe Hollowaye. Tedy, teoreticky, protože pokud zvítězí José Aldo, brazilská legenda a pro mnohé nejlepší bojovník v pérové váze v historii, UFC možná zvolí jinou cestu. Aldo totiž s Hollowayem prohrál už dvakrát. Jednoznačně, a to až šokujícím způsobem. Tohle nebylo „vypnutí“ po třinácti vteřinách jako od Conora McGregora, ale několikakolová bitva, v níž Aldo dvakrát podlehl kulometné frekvenci úderů Hollowaye.

Pořád jde ale o legendu a tak se dá čekat, že by došlo na trilogii, v níž by třeba Aldo konečně zvítězil a získal zpět pás, který bez porážky hájil devět let(!). Proti tomu ale bude Australan Alexander Volkanovski. Pro mnoho fanoušků relativně neznámý bojovník vyskočil do povědomí v roce 2018, kdy nejprve porazil Darrena Elkinse a následně knockoutoval někdejšího vyzyvatele a jednoho z elitních bojovníků téhle divize Chada Mendese. Volkanovski ukazuje rapidní zlepšení v technice, kterou doplňuje svůj robustní styl. Je otázka, kdo zvítězí. Papírově je José Aldo technicky mnohem lepší, ale Volkanovski vypadá jako bojovník, který vstoupil do vrcholné formy a má nakročeno k titulu.

aldo stephens zdroj: Profimedia

Jared CannonierAnderson Silva

Kam až mohou mocní padnout? Anderson Silva, kdysi neoddiskutovatelně nejlepší bojovník vůbec, živoucí legenda (ano, tohle je UFC je plné brazilských legend, v předzápasech najdete i Lil´l Noga) v posledních sedmi letech vyhrál jediný zápas, a to s Derekem Brunsonem. Silva jako by odmítal uznat, že je mu 44 let a zas a znovu nastupuje k zápasů, které neprohrává jednoznačně, ale spíš svou neaktivitou.

Jared Cannonier přitom sice nepatří mezi špičku střední váhy, kam čerstvě přestoupil, ale rozhodně má schopnosti na to, aby Silvu knockoutoval. Můžeme tak čekat, že Silva bude… čekat. Na ideální možnost ke counteru, což se ovšem v minulých zápasech ukázalo jako taktika, která nemusí slavit úspěch. Buď tedy Cannonier získá vítězství knockoutem a nebo uvidíme nudný zápas, který Silva vyhraje na body nebo neblaze proslulou přízeň brazilských sudích.

silva adesanya zdroj: Profimedia

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články