Tři důvody proč sledovat UFC: Gaethje vs Barboza

Tři důvody proč sledovat UFC: Gaethje vs Barboza zdroj: Profimedia

 Proč tedy tentokrát zůstat vzhůru? Tady jsou tři důvody.

Ne každý večer UFC se nese v duchu číslovaného (pay-per-view) „velkého“ stylu. Nicméně i menší večery jako je právě ten, který proběhne tento víkend a nebo ten, který byl v Praze, stojí za pozornost a vaše bdění, protože většina z nich se odehrává v USA a tedy hlavní část karty začíná ve 4 hodiny v noci. Tentokrát ale máme štěstí, protože Gaethje vs. Barboza bude ve Filadelfii a tedy hlavní karta začíná „už“ o půlnoci.

1- Gaethje vs. Barboza

Justin Gaethje, mistr WSOF přišel do UFC jako potenciální materiál na šampiona. Ukázalo se, ale, že lehká váha je v UFC po právu vnímána jako jedna z nejnáročnějších z hlediska konkurence, a tak zde má Gaethje skóre 2 výhry a 2 prohry. Nicméně, každý Justinův zápas stojí za to, protože je nesmírně akční a divácky atraktivní. Gaethje, s trochou nadsázky, vnímá, že nejlepší obrana je útok a podle toho zápasy vypadají. Ačkoliv má za sebou úspěšnou kariéru v zápasu na střední a vysoké škole, v MMA prakticky zápas odmítá používat a prostě bojuje.

Edson Barboza je podobný případ. Akční zápasník, který proslul především svými likvidačními kopy. Rozdíl mezi oběma fightery je ale jasný – Barboza preferuje zůstal v odstupu a mít možnost především kopat, zatímco Gaethje není tak vyhraněný a spíše se bude snažit na Barbozu natlačit a pracovat na krátkou vzdálenost. Využití zápasnických taktik moc nečekejte, v tomhle zápase budou létat jiskry a jelikož se jede na pět kol, čekal bych, že se dočkáme TKO nebo KO.

Podívejte se na zápas Gaethjeho s Jamesem Vickem a pod článkem najdete ještě Edsona Barbozu proti Beneilovi Dariushovi. Oba zápasy stojí za to!

 

2 - Karolina Kowalkiewiczová vs. Michelle Watersonová

Další zápas, který nebude rozhodovat o titulových šancích (Kowalkiewiczová už ji měla), ale měl by být pěkný na pohled. Čímž nenarážím na fakt, že obě bojovnice jsou půvabné (Watersonová má přezdívku Karate Hottie), ale na jejich styl. Polka je technicky vynikající strikerka, která skvěle pracuje v klinči, kterým i zlikvidovala současnou mistryni slámové váhy Rose Namajunasovou. Ostatně ta se i zmínila, že právě tento zápas ji přiměl zlepšit tuto část a vedl ji k současné pozici šampionky. Kowalkiewiczová má za sebou těžší období. Posledním zápasem byla brutální prohra s Jéssicou Andradeovou, která si tím vybojovala květnový zápas o titul. Aktuálně se zdá, že slabinami Polky jsou fyzicky lepší soupeřky, které mají i efektivní zápas na zemi a dokáží tak kompenzovat její technickou kvalitu.

To je případ Watersonové. Ačkoliv se sympatické Američance říká Karate Hottie, ve skutečnosti je nebezpečná především na zemi, což doplňuje občas chaotický, ale celkem atraktivní boj v postoji. Dá se čekat, že právě to, jak Kowalkiewiczová dokáže držet boj v postoji, rozhodne o vítězce. Rozhodně by nás měl čekat atraktivní a akční zápas, kde nebude o dobrou techniku nouze.

3 - Josh Emmet – Michael Johnson

Je šance, že se tenhle zápas promění v taktickou bitvu v postoji, ale to by oba bojovníci museli popřít sebe sama. Josh Emmett rozčeřil vody svým tvrdým KO Ricarda Lamase, jen aby jeho vzestup zastavilo tvrdé KO od „Lil Heathena“ Stephense. Teď se vrací do oktagonu a nad tím, jak moc jej toto KO poznamenalo visí otazník. Pokud si ale podrží svůj styl, můžeme čekat Emmeta, který sází především na mohutné háky a fakt, že je fyzicky prostě silnější.

Michael Johnson je naopak mnohem techničtější. Má lepší kombinace, solidní obranu proti strhům a jeho technika je prostě na jiné úrovni. Jenže je fyzicky slabší, než Emmet a občas má lapsy, kdy se dá čekat, že se nechá strhnout do přestřelky, kde bude v nevýhodě (stalo se mu to i s Gaethjem). Neslibuji vám KO, ale rozhodně jde o hodně zajímavý střet stylů dvou borců, kteří možná nemají zvučná jména, ale dokáží bavit.

Zdroje:  Vlastní , UFC Youtube

Nejnovější články