UFC 289: Dvořák jde do boje, Nunes chce obhájit titul a Dariush musí porazit Oliveiru

UFC 289: Dvořák jde do boje, Nunes chce obhájit titul a Dariush musí porazit Oliveiru David Dvořák trefuje Jordana Espinosu přesným pravým hákem. | zdroj: Profimedia

Turnaj UFC 289 nabídne zajímavé zápasy, a především souboj Davida Dvořáka, který se chce dostat na vítěznou vlnu. Pojďte se podívat, jaké zápasy si nenechat ujít.

Už dnes v noci nás čeká další velký turnaj UFC s pořadovým číslem 289. Pro české fanoušky je o to důležitější, že se na něm ukáže David Dvořák, který v oktagonu přivítá nováčka z Austrálie Steva Ercega. I další zápasy ale určitě nebudou nudit:

Amanda Nunes vs Irene Aldana

Hlavním zápasem večera bude titulový souboj o královnu bantamové váhy mezi brazilskou lvicí Amandou Nunes a mexickou vyzyvatelkou Irene Aldana. Amanda je dvojnásobnou šampionkou UFC v bantamové a v (polomrtvé) pérové váze a její nadvládu zpochybnila jen Juliana Peňa, která Amandu dokonce senzačně porazila na rear-naked choke. Amanda si ale titul vzala minulý rok zpět, když Juliannu dominantně přestřílela v pětikolové bitvě.

Během svého kralování Amanda v podstatě vyčistila bantamovou divizi a o nebezpečné vyzyvatelky má poměrně nouzi. Jednou z posledních, která by mohla mít teoretickou šanci na vítězství je ranařka z Mexika Irene Aldana. Ta je velice dobrá postojářka, která svedla tvrdou bitvu i s českou Lucií Pudilovou. Její boxing je velice nebezpečný a Amandě by mohla v této oblasti docela zatopit, obzvláště v tomto momentu, kdy to vypadá, že Amanda, která se stala matkou, už není tak hladovou lvicí, jak tomu bylo v minulosti. Sama přiznala, že žije skvělý život, nic ji nechybí a už několikrát se vyjádřila, že nemá daleko do sportovního důchodu. I tak je ale stále nebezpečnou bojovnicí, která je komplexní a do zápasu jde jako favoritka.

Charles Oliveira vs Beneil Dariush

Jako o tom „pravém hlavním zápasu večera“ se na tomto turnaji ale mluví spíše o souboji v lehké váze mezi bývalým šampionem Charlesem Oliveirou a Beneilem Dariushem. Tento zápas už byl jednou odložený a díky atraktivním stylům obou soupeřů nejspíše nezklame ani náročného fanouška. Navíc v něm jde o hodně. Pokud by Dariush vyhrál, jen těžko mu bude UFC odpírat souboj o titul s Makhachevem. Pokud by naopak Oliveira prohrál, bude to pro něj znamenat krok zpět na cestě za titulovou šancí. Oba borci jsou navíc extrémně dobří grappleři, kteří se ale nebojí rozdat tvrdé rány i v postoji. Očekávat tak můžeme zápas ve velkém tempu, ve kterém uvidíme celou krásu MMA. Beneil jde do zápasu jako favorit, ale u nevyzpytatelného Oliveiry, který umí ukončit kohokoliv a kdykoliv, to moc velkou roli hrát nebude.

Dan Ige vs. Nate Landwehr

Bylo by velkým překvapením, pokud by tento zápas v pérové váze mezi dvěma bombarďáky zklamal. Oba jsou nažhavení na pořádné přestřelky, a i když Nate Landwehr na tiskovce řekl, že klidně půjde pro takedown, spíše to vypadá, že budeme svědky pořádné rvačky v postoji.

Nassourdine Imavov vs. Chris Curtis

Dalším zajímavým soubojem bude střet Imavova a Curtise ve střední váze. Curtis je spíše postojář, který se vyžívá v přestřelkách, zatímco u Imavova můžeme jako od rodilého Dagestánce očekávat více wrestlingu. Na začátku roku jej porazil Sean Strickland, a tak se dá očekávat, že bude Imavov motivovaný vrátit se na vítěznou vlnu s Curtisovým skalpem.

David Dvořák vs. Steve Erceg

Hned druhý zápas (lehce po 2. hodině ranní), jde na řadu David Dvořák. Tomu odpadl soupeř necelé dva týdny před turnajem, ale UFC našlo rychle náhradu v podobě nováčka Steva Ercega. Tento australský bojovník tak zažije premiéru v UFC právě s Dvořákem, který jej hodlá přivítat hodně tvrdě. Erceg je spíše wrestler a zemař, ale Dvořák je sám hodně komplexním bojovníkem, který se na zemi ani v klinči rozhodně neztratí. Navíc má hodně solidní postoj, takže Australana čeká pravděpodobně hodně perný debut.

Zdroje:  ufc.com , Sherdog.com

Nejnovější články