UFC bojovník naštval šéfa, když předstíral konec kariéry, aby mohl po zápase do mikrofonu poblahopřát matce

UFC bojovník naštval šéfa, když předstíral konec kariéry, aby mohl po zápase do mikrofonu poblahopřát matce Clay Guida | zdroj: Profimedia

Zatímco většinu fanoušků nejspíš nevinný podvod Claye Guidy pobavil, Dana White z něj vůbec nadšený nebyl.

41letý Američan Clay Guida zápasí už takřka 20 let a patří k nejstarším bojovníkům v UFC. Není tedy divu, že ví, jak to v nejslavnější organizaci chodí. Do posledního zápasu šel s tím, že chce popřát k narozeninám své matce a několika dalším blízkým, kteří se přišli na zápas podívat.

To mělo ale háček, většinou totiž dostane prostor pro pozápasový rozhovor pouze vítěz. Guida sice prohrál, měl však připraven fikaný záložní plán. Když si po porážce začal sundávat rukavice, komentátor Daniel Cormier k němu okamžitě zamířil v domnění, že se chystá ukončit kariéru. Clay si sice vychutnal zasloužený potlesk, aby následně oznámil, že všechny napálil.

"V žádném případě ještě nekončím," prohlásil. "Rád bych pogratuloval tomuhle mladému muži Rafu Garciovi a rád bych se ho zeptal, jestli by si se mnou nevyměnil rukavice, protože to od něj byl sakra dobrý výkon." A pak pogratuloval k nadcházejícím narozeninám své matce, která se přišla na synův 60. profesionální zápas podívat přímo do hlediště. Na seznamu měl gratulantů víc, ale Cormier zřejmě dostal instrukce z režie a pozápasové povídání raději utnul.

"Abych byl upřímný, tak mě to nas**lo," reagoval na pozápasové tiskové konferenci White. "Mám Claye rád, je to milý chlapík, ale to předstíráš odchod do důchodu, abys mohl někomu popřát všechno nejlepší k narozeninám? My tady děláme živý přenos, chápete, co tím myslím? Nebyl jsem z toho štastný, nebylo to dobré."

Být Guida mladší, možná by musel na kobereček. Jelikož ale v UFC zápasí od roku 2006, což z něj dělá třetího nejdéle sloužícího aktivního bojovníka, zřejmě se žádného postihu obávat nemusí a v nejslavnější organizaci možná zůstane až do chvíle, než se opravdu rozhodne pověsit rukavice na hřebík.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články