UFC mě nerespektuje, stěžuje si bývalý šampion Chris Weidman před návratem po hrozivé zlomenině

UFC mě nerespektuje, stěžuje si bývalý šampion Chris Weidman před návratem po hrozivé zlomenině Uriah Hall - Chris Weidman | zdroj: Getty Images

Vyléčil jedno z nejděsivějších zranění v dějinách UFC. Chris Weidman se konečně vrací do klece a ozdobí prelims kartu turnaje UFC 292. Bývalý šampion je ale nespokojený a tvrdí, že nedostává dostatečný respekt. 

Zranění k bojovým sportům neodmyslitelně patří. Své o tom ví i Chris Weidman, který se utká s Bradem Tavaresem na turnaji UFC 292. Někdejší šampion střední váhy se vrací po jednom z nejhorších zranění v dějinách UFC.

Čtvrtý duben roku 2021 se nechvalně zapsal do podvědomí fanoušků MMA. Na turnaji UFC 261 nastoupil Weidman do utkání s Uriahem Hallem plný nadšení, že opět zahájí cestu za titulem světového šampiona. Tehdy však netušil, že utkání potrvá pouhých 17 vteřin.

Weidman začal tvrdým kopem, který Hall vykryl a o jeho holeň si Chris roztříštil holenní i lýtkovou kost. Populární americký wrestler padl na zem v šílených bolestech. Paradoxem je, že stejné zranění si přivodil i nejlepší bojovník v dějinách střední váhy Anderson Silva právě v zápase s ním. „All American“ tak byl přítomen u dvou nejhorších zranění v historii střední divize UFC.

Devětatřicetiletý veterán potřeboval několik operací, aby nohu zcela zotavil. Zpočátku bylo cílem pouze žít plnohodnotný život se svojí rodinou, ale po disciplinované léčbě a rehabilitaci věděl, že se vrátí do boje.

„MMA bylo to poslední, nad čím jsem přemýšlel. Mým cílem bylo být zdravý, abych se mohl starat o rodinu a hrát si s mými dětmi. To byl jediný cíl. Později jsem začal přemýšlet nad návratem, takže jsem opravdu vděčný, že tady mohu být,“ řekl Weidman v rozhovoru pro ESPN.  

Dále prozradil, že spravit po takovém zranění psychiku je těžší než vyléčit samotné fyzické zotavení.

„Byl tu jeden problém za druhým. Hledáte světlo na konci tunelu a ono žádné nepřichází. Musel jsem být trpělivý, optimistický a nepropadat žádné skepsi či depresím.“

ESPN dokonce natočilo dokumentární pořad, který mapuje Chrisovo zranění a cestu zpět do kolotoče bojových sportů. „V dokumentu uvidíte, co UFC neukázalo. Reálné záběry, jak mi z nohy trčely kosti a všude byla krev. Chápu ale, že UFC nechtělo odvysílat takto otřesné záběry.“

Radost z návratu Weidmanovi trošku pokazili matchmakeři, kteří ho neumístili na hlavní kartu ale pouze do prelims části turnaje UFC 292. Mimo hlavní kartu bojoval naposledy v roce 2011 na turnaji UFC 139, dva roky před tím, než knockoutoval Andersona Silvu a stal se šampionem střední váhy.

„Je to trošku neuctivé, nebudu říkat, že není. Zlomil jsem si nohu na turnaji pay-per-view, prvním turnaji po Covidu. Dal jsem všanc své zdraví a oni mě teď postaví na prelims? Nerespektují mě. Možná to ale bude větší motivace, abych všem ukázal, že nejsem zpátky náhodou. Chci předvést dobrý výkon a vydat prohlášení, že jsem zpět.“  

Soupeřem bude nebezpečný Brad Tavares, který Weidmana respektuje, ale chystá mu těžký návrat do akce.

„Jsem hodný a uctivý člověk, po zápase budeme kamarádi, ale já jsem tu proto, abych mu jeho návrat pěkně osolil. Tohle jsem já proti němu. Přeji mu jen to nejlepší, ale teď jsem tu od toho, abych ho zničil. Se*u na nějakou pohádku o Popelce a jejím návratu. Jdu tam vyhrát,“ poslal Tavares jasný vzkaz.

Na tiskové konferenci Weidman vtipkoval, že v úvodu opět zkusí leg kick a soupeř by ho pro jistotu neměl bránit. Miláček amerických fanoušků a velký patriot zároveň prohlásil, že chce být největším překvapením roku 2023 a příští rok znovu bojovat i pás šampiona střední váhy. Zda se Weidmanovi povede první krok, zjistíme již tuto sobotu.

Zdroje:  espnmma.com

Nejnovější články