V souboji veteránek Polka Kowalkiewicz nepochopitelně chybovala a asi se loučí s UFC

V souboji veteránek Polka Kowalkiewicz nepochopitelně chybovala a asi se loučí s UFC zdroj: Profimedia

Sympatická polská bojovnice asi dospěla na konec své cesty v největší organizaci

Měl to být návrat nové Karoliny Kowalkiewicz po čtyřech prohrách v řadě. Milou a sympatickou Polku trápily jak fyzické problémy v podobě Hašimotovy nemoci, tak i psychického vyhoření po pět letech nonstop vrcholového bojování. Dle svých slov byla psychicky v pohodě a připravená vrátit svou kariéru zpátky na vítěznou vlnu. Při představování bylo vidět, jak je dojatá ze svého návratu a čekalo se, zda předvete svůj skvělý postoj a znovu zvítězí. Jenže na druhé straně stála jiná veteránka – Jessica Penne a společně s ní Kowalkiewicz zastavila právě i její vlastní psychika.

Velmi rychle po začátku zápasu totiž Polka zcela nepochopitelně přijala „nabídku“ ležící Američanky a šla za ní za zem. Přitom Penne je výrazně lepší právě na zemi a Kowalkiewicz je vynikající v postoji díky svému muay thai. Zdá se, že v tu chvíli opět selhala psychika a zápas se začal vyvíjet podle papírových přepokladů. Kowalkiewicz rychle ztratila svou dominantní pozici a Penne začala útočit pomocí svého jiu-jitsu.

Karolina Kowalkiewicz Jessica Penne zdroj: Foto: Profimedia

Je třeba říct, že Polka zdatně odolávala přes tři minuty, nicméně ve chvíli, kdy Penne nasadila armbar, byl konec takřka nevyhnutelný. I přes sérii pokusů o únik nakonec její soupeřka dokázala armbar dotáhnout do konce. Kowalkiewicz se natolik nechtěla vzdát šance na vítězství, že odmítla odklepat (a nebo jí to znemožnily nohy Penne), i když hrozilo, že jí soupeřka vykloubí ruku a naštěstí včas zasáhl sudí Marc Beltran. 

Dojatá Američanka tak ve svých 38 letech mohla slavit druhé vítězství po čtyřech letech mimo soutěž a naopak zdrcená Polka pravděpodobně po páté prohře v řadě končí v UFC. Ve své kariéře přitom dokázala bojovat o titul i porazit současnou šampionku Rose Namajunas.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články