Válka slov ve střední váze se vyostřuje, Costa balancuje na hraně rasismu

Válka slov ve střední váze se vyostřuje, Costa balancuje na hraně rasismu zdroj: Profimedia

Adesanya si jako nový král střední váhy „užívá“ post loveného šampiona.

Brazilský elitní fighter Paolo Costa hledá své místo na slunci a ostře se pustil do současného šampiona Israela Adesanyi. Na sociálních sítích zveřejnil příspěvek, ve kterém ostře krizitoval neporaženého šampiona. Svůj tweet později smazal, ale z internetu samozřejmě nic nezmizí a diskuze fanoušků pokračují dál.

Neporažený šampion Adesanya (18-0) a jeho pravděpodobný vyzyvatel Paolo Costa (13-0) jsou momentálně nejzářivější hvězdy střední divize. Dříve nebo později k jejich vzájemnému souboji určitě dojde. „Borrachinha“ nazval šampiona hubeným a křehkým Afričanem.

„Adesayna se bojí a moc dobře to ví. Snaží se vypadat sebevědomě, ale všichni ví, že hubení a křehcí zápasníci se bojí silných chlapů. Africký slaboch.“ Tento tweet způsobil ve světě MMA velké pozdvižení. Costa příspěvek později smazal, ale fanoušci byli rychlejší a tweet sdíleli. Urážlivé sdělení se určitě dostane i k Adesaynovi, takže můžeme brzy čekat stejně ostrou odpověď.

Paulo Costa zdroj: Profimedia

Costa později řekl, že nemá nic proti obyvatelům Afriky, urážka cílila pouze na současného držitele pásu střední váhy. Nevraživost mezi oběma bojovníky panuje už nějakou dobu. Ani jeden nejde pro ostré slovo a provokaci daleko a tihle dva si vyměňují vzkazy od okamžiku, kdy Adesanya vyzval Whittakera a vyhrál.

Adesanya již dříve prohlásil, že rád nastoupí s Yoelem Romerem, kterého Costa přetlačil bodovým rozhodnutím. V pozápasovém rozhovoru Costa prohlásil, že hubeného a křehkého Adesanyu suverénně přejede. K souboji mělo dojít začátkem roku 2020, ale Costa si mezitím poranil sval a bude dlouho mimo hru.

„Costa si poranil biceps a tvrdí, že bude zpátky dřív, než se čekalo. Jeho lékař mi ale sdělil něco jiného, takže Costa neříká pravdu,“ sestřelil Dana White očekávaný zápas.

Když se podíváme na fyzickou konstituci obou borců, Costa vypadá, že bojuje o váhu výš. Adesanya disponuje lepší technikou, Costa obrovskou silou. „Borrachinha“ dělá vše pro to, aby titulový zápas dostal. Dle svých prohlášení je obrovsky motivován a poháněn nenávistí k právoplatnému šampionovi. Kdy ale k tomu boji dojde, to je ve hvězdách. Jisté ale je, že nás do té doby čeká spousta agresivních tweetů.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články