Video: Johnny Walker získal před domácím publikem expresní vítězství na TKO

Video: Johnny Walker získal před domácím publikem expresní vítězství na TKO Johnny Walker vs. Paul Craig | zdroj: FOTO: UFC

Důležitý zápas v Procházkově divizi zná vítěze. Brazilský dravec Walker využil chyby soupeře a nekompromisně ho ubil už v prvním kole. Rychle se tak dere zpět mezi špičku polotěžké váhy.

Hlavní část turnaje UFC 283 v Riu de Janeiru otevřel zajímavý souboj v polotěžké divizi (93 kg), v němž se střetl Paul Craig s domácím Johnnym Walkerem.

Skotský škrtič Craig je specialistou v boji na zemi a jakmile se mu povede soupeře dostat na zem, bývá to pro ně konečná. Volkan Oezdemir ale posledně ukázal, že k vítězství v podstatě stačí ubránit takedowny.

Johnny Walker byl před lety kvůli svému nečitelnému stylu považován za budoucího šampiona polotěžká divize. Pak ale přišel nečekaný pád a skoro to vypadalo, že si Johnny bude muset hledat angažmá v jiné organizaci, když z pěti posledních zápasů dokázal vyhrát jediný. Krk si zachránil až loňškým vítězstvím nad Ionem Cutelabou, další prohra by ho ale vrátila zpět do nejistoty.

Bylo jasné, že tohle bude souboj stylů, Craig ale věděl, že se nemůže zběsile vrhnout po takedownu a trpělivě vyčkával na příležitost. Ta přišla po dvou minutách, když zachytil Walkerův frontkick. Ten ho ale okamžitě začal trefovat údery. Craigem otřásl hned ten první a naivně doufal, že se mu povede boj přenést na zem, kde by se mohl zachránit. Zoufale se držel soupeřovy nohy, což se mu nakonec stalo osudným a prohrál na TKO.

Walker tak před domácím publikem mohl oslavovat důležité vítězství, díky kterému se posune zpět do nejlepší desítky divize. Zálusk na něj navíc má šestý Anthony Smith, který by se s ním rád poměřil už v březnu. Johnny ale nad dalším soupeřem zatím nepřemýšlel. "Je mi to úplně jedno, tohle je teď moje divize," odpověděl ještě v kleci na otázku Daniela Cormiera, s kým by se chtěl utkat příště.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články