Vyražený chránič následovalo pekelné naskočené koleno. Ismail Bonfim je brzkým uchazečem o KO roku

Vyražený chránič následovalo pekelné naskočené koleno. Ismail Bonfim je brzkým uchazečem o KO roku Ismail Bonfim překvapil Terrance McKinneyho naskočeným kolenem | zdroj: FOTO: UFC

Brazilský zápasník Ismail Bonfim si na turnaji UFC 283 před domácím publikem zažil snovou premiéru v nejslavnější MMA organizaci světa. Soupeře ukončil parádním naskočeným kolenem a po zásluze dostal bonus za nejlepší výkon večera.

 

Na proběhnuvším turnaji UFC 283 bylo pořádně veselo již na předúvodní kartě, o což se největší měrou postaral domácí Ismail Bonfim. Pro sedmadvacetiletého Brazilce zápasícího v lehké váze šlo o debut pod křídly UFC, na přivítanou ale žádného lehkého soupeře nedostal. Postavil se mu totiž populární Terrance McKinney, polepšený hříšník s drogovou minulostí, jenž se prezentuje divokým agresivním stylem a nemá ve zvyku se v kleci příliš nezdržovat. Ze 17 zápasů, které absolvoval před dnešním střetnutím, se jen ve dvou případech podíval do druhého kola a služeb bodových rozhodčích nemusel využít ani jednou. Bonfin sice podobnou pověst chronického ukončovatele nemá, jeho série 12 výher v řadě ale dávala naději, že bude Terrancovi důstojným soupeřem.

Průběh prvního kola dal tomuto předpokladu za pravdu. McKinney začal aktivněji a díky své lehké výškové převaze hrozil nebezpečně vypadajícím kopy na hlavu a na lýtka, které držely Brazilce v bezpečné vzdálenosti. Tato situace ale trvala jen velmi krátce, Bonfim totiž v průběhu kola převzal iniciativu a svými kontry dokázal Terrance několikrát velmi tvrdě zasáhnout. Lépe se mu dařilo také v několika grapplerských výměnách, které byly v úvodní pětiminutovce k vidění. K ukončení ale Brazilcova převaha nevedla a tak se navzdory předzápasovým předpokladům podívali oba aktéři i do druhé rundy.

A ta nabídla přesně to, na co jsme od McKinneyho v UFC zvyklí. Jen s tím rozdílem, že divoká akce byla tentokrát od první sekundy v režii jeho soupeře. Bonfim byl v četných přestřelkách mnohem úspěšnější a jeho kontry nacházely přesně svůj cíl. Při jedné z těchto výměn Ismail krásnou kombinací zakončenou pravým hákem vyrazil Terrancovi z úst chránič zubů. 

Rozhodčí v takové situaci většinou zápas nepřeruší, Bonfim sice drobně ustoupil, vzápětí ale jakoby z čistého nebe zaútočil perfektním přeskočeným kolenem, které Terrance zasáhlo na pravou stranu čelisti a ten padl jako podťatý obličejem napřed. Domácí hrdina tak mohl slavit své první vítězství v UFC. Spektakulární knockout mu navíc zajistil bonus v podobě 50 tisíc dolarů za výkon večera.

Nešlo o jediný úspěch zápasníka se jménem Bonfim na tomto turnaji. V akci se představil totiž také Ismailův mladší bratr Gabriel, nastupující ve welterové divizi. Ten svého sourozence napodobil podobně efektním způsobem, když gilotinou donutil svého protivníka odklepat již po 49 sekundách prvního kola. Pokud tak budou oba Bonfimové pokračovat v nastaveném kurzu, můžeme se dočkat velice zajímavého rodinného příběhu v UFC, ne nepodobného tomu, jaký prožili například bratři Diazové.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články