Výsledky předkarty turnaje UFC 275 – Teixeira vs. Procházka

Výsledky předkarty turnaje UFC 275 – Teixeira vs. Procházka zdroj: Foto: Profimedia

Několik KO a spousta povedených zápasů. Prelims opět potvrdily, že kvalitu najdete i mimo hlavní kartu velkých turnajů.

Josh Culibao porazil Seung Woo Choie - na body (split decision)

Rychlý kandidát na souboj večera. Oba soupeři šli do boje bez velkého otálení a každá rána, která létala vzduchem, smrděla KO. To se skoro povedlo v prvním kole Culibaovi, který poslal Choie k zemi. Ten se ovšem v klinči nepochopitelně udržel, vzpamatoval, a naopak zahnal soupeře k pletivu. V druhém kole se situace opakovala, Choi opět skončil na zemi a znovu se probral a udržel v boji. Rozhodně nešlo o nevyrovnaný souboj. V třetím kole Choid věděl, že potřebuje soupeře ukončit a skoro se mu to povedlo. Culibao dokázal dvakrát utéct ze škrcení a zcela zaslouženě vyhrál na body.

 

Hayisaer Maheshate porazil Stevea Garciu – KO v 1. kole

První čínský bojovník, který vzešel ze Dana White´s Contender Series se se svým kolegou z téže soutěže moc nemazal. Po úvodním oťukávání zasadil drtivý kontr na bradu a když viděl, že soupeř bez hnutí leží, připsal si nejen výhru, ale i stylové „walk-off“ KO.

 

Brendan Allen porazil Jacoba Malkouna - na body

Velmi technický zápas, který se odehrával hodně na zemi. Allen slavil úspěch v postoji, Malkoun prokazoval, že je na zemi jako doma, nicméně zkušený Allen se nenechal nalákat do žádné submise a odolával i klasickému bití na zemi. Nakonec zvítězil Allen 2-1 na kola, byť, kdyby svému soupeři neutekl dvě minuty před koncem z dominantní pozice, výsledek mohl být opačný.

Kyung-ho Kang porazil Danna Batgerela - na body

Souboj dvou zkušených borců rozhodly skvělé Kangovy direkty. První kolo prohrál a zdálo se, že se v kleci hledá. Následně ovšem Korejec dokázal nahodit tempo a svého soupeře neustále rozebíral přesnými direkty, které zastavily většinu útoků jinak nebezpečného Batgerela. Na konci třetího kola bylo jasné, kdo bude vítězem, protože Batgerel měl opuchlý celý obličej a už si nedokázal najít cestu ke svému soupeři, který pečlivě držel distanc.

Silvana Gomez Juarez porazila Liang Na – KO v prvním kole

Od prvních okamžiků bylo jasné, že rozdíl v síle obou bojovnic je propastný. Liang Na nedokázala s Juarez držet krok a výsledkem bylo velmi rychlé technické KO.

Joselyne Edwards porazila Ramonu Pascual – na body

Pascual zaujala tím, že jakožto rodačka z Hong Kongu raději nastoupila bez vlajky v profilu, než aby měla čínskou. Ačkoliv byla v prvním kole Edwards atletičtější, jedno povedené koleno dokázalo změnit průběh kola a Edwards byla ráda, že se dočkala hvizdu. Nicméně od druhého kole převzala otěže právě Edwards. Pascual nebyla schopná rozjet efektivní ofenzivu a naopak její soupeřka jí pečlivě rozkopávala nohu. Absence nějaké urgence i v třetím kole pak definitivně zpečetila porážku Pascual.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články