Vyzvi Meraba, srabe! Bojovníci reagují na vítězství O'Malleyho nad Sterlingem

Vyzvi Meraba, srabe! Bojovníci reagují na vítězství O'Malleyho nad Sterlingem Sean O'Malley je novým šampionem bantamové divize UFC | zdroj: Profimedia

UFC má nového šampiona bantamové divize. Jaký dojem udělal Američan Sean O'Malley na kolegy z MMA světa?

Šance na vítězství mu dával jen málokdo, podle kurzů sázkových kanceláří byl obrovským outsiderem, Sean O'Malley si ale věřil a opět dokázal překvapit. První kolo titulového zápasu bylo z obou stran extrémně opatrné, když se ale ve druhé pětiminutovce šampion Aljamain Sterling odhodlal k útoku, O'Malley se vyhnul jeho přednímu direktu a poslal ho tvrdou zadní k zemi obličejem napřed. Následovala sprška úderů a rozhodčí zápas ukončil.

"Upřímně, takhle nervózní jsem nikdy před zápasem nebyl. V mých očích je Aljamain Sterling nejlepší bantamovou vahou na světě, takže jo, byl jsem trochu nervózní, ale nikdy jsem nepřestal věřit, že tam můžu tu zatracenou pravačku trefit," přiznal po vítězství nový šampion. "Před zápasem jsem říkal, že proti mě stačí udělat jedinou chybu, ale nejsem si jistý, jestli to byla chyba, anebo jsem sakra tak dobrej," dodal, když mu finální sekvenci pustili na obrazovce.

O'Malleyho trenér Tim Welch navíc prozradil, že jeho svěřenec si před 5 týdny poranil žebro a nemohl kvůli tomu pilovat wrestling, který měl podle očekávání v zápase se Sterlingem hrát velmi důležitou roli, nakonec na něj ale moc nedošlo. O to větší respekt si ale nový šampion zaslouží.

Další soupeř? O tom má O'Malley jasno, rád by si dal odvetu s Marlonem Verou, který je jediným, kdo ho v kleci dokázal porazit. Jako termín navrhuje prosincový turnaj v Las Vegas, kterému by teoreticky mohla vévodit bitva mezi Jiřím Procházkou a Alexem Pereirou.

Jak na O'Malleyho vítězství reagovali fighteři?

„Gratuluji, Seane, to je způsob, jak být trpělivý a vybrat si úder.“ Jamahal Hill

 

„Perfektní kontrování od O’Malleyho, fíha, je to každopádně hvězda.“ Sergio Pettis

 

„Sugar show pokračuje.“ Max Holloway

 

„Šílenost. Dokonce i já jsem v šoku z toho, že to udělal tak snadno. Naběhle mu přímo do toho, on si překročil se uhnul doprava a vrátil mu to rovnou na vypínač. Jsme velký Aljův fanoušek, ale dneska prostě nemohl najít správné načasování.“ Damien Brown, promotér a komentátor

 

„To byl dynamit v té jeho ruce!!!“ Niko Price

 

„Skvělá vzdálenost a skvělý úder! Ale bylo to zastaveno až moc brzo.“ Jimi Manuwa

 

„Sugar show je samé zlato, gratuluji, Seane.“ Demetrious Johnson

 

„Dříve nebo později musí dojít na naši odvetu.“ Petr Yan

 

„O’Malleyho dosah a timing jsou šílené. Hodně mě zajímá, jak si povede proti Merabovu tlaku a wrestlingu.“ Chase Hooper

 

„Líbí se mi to. Nová historie v divizi.“ Umar Nurmagomedov

 

„Podle mého názoru ukončení, které se hodně hodí UFC. Vyzvi Meraba, ty srabe!“ Brian Kelleher

(právě Merab Dvalishvili by měl být ze sportovního hlediska dalším vyzyvatelem, zároveň však není zas tak moc zajímavý z komerčního hlediska a pro nového šampiona by stylisticky představoval větší hrozbu než postojář Marlon "Chito" Vera)

Zdroje:  Twitter

Nejnovější články