Za zvuku trhání tiketů přineslo UFC Rochester zábavné boje a pár překvapení

Za zvuku trhání tiketů přineslo UFC Rochester zábavné boje a pár překvapení Rafael dos Anjos - Kevin Lee, UFC Rochester | zdroj: Profimedia

Nenápadný event bavil od začátku do konce, přečtete si naše shrnutí.

V redakci jsme čekali, že UFC Rochester bude spíš nudnější večer, který snad zachrání hlavní zápas mezi Rafaelem dos Anjosem a Kevinem Lee. Jaké bylo naše překvapení, když hned první zápas přinesl KO jak do sestřihu nejlepších momentů roku a tahle forma Rochesteru vydržela až do finále!

Rafael dos Anjos vs. Kevin Lee

Brazilec vyhrál ve čtvrtém kole arm triangle chokem. Víc si přečtěte v tomto článku, který celý (skvělý) zápas shrnuje.

Antonio Carlos Junior vs. Ian Heinisch

Velké překvapení. Nováček Heinisch vyhrál na body nad favorizovaným Juniorem. Ten se rozhodl vsadit na svoje jiu-jitsu, ale v první kolo mu nepřineslo úspěch v podobě submise, Heinisch se dokázal ubránit a v polovině druhého kola bylo jasné, že Brazilci došly síly. Třicetiletý Američan si pak proti unavenému soupeři pohlídal výhru na body.

    - Pro Brazilce je to obrovská ztráta. Po sérii pěti vítezství mohl pomýšlet na koketování s bojem o titul, prohra s nováčkem jej ale posílá zpět do hlubin.

Megan Andersonová vs. Felicia Spencerová

Zatímco bookmakeři sázeli na sympatickou Australanku Andersonovou, znalci Invicty tušili, že tady bude ve větší výhodě Spencerová. A také že ano. Andersonová chtěla zůstat v postoji, Spencerová jít na zem, kde by se mohla spolehnout na svoje skvělé jiu-jitsu. Australanka stihla pár úderů, Spencerová se pokusila o takedown, který sice nevyšel, ale hned přešla do half-guardu a Andersonová neměla odpověď. V čase 3:24 už měla Spencerovou na zádech a kolem krku a odklepala.

    - Andersonová je sice sympatická, ale její schopnosti na zemi jsou zcela tristní. Nechala se uškrtit i Holly Holmovou, která je primárně strikerka a Spencerová ukázala, že je zcela na jiném levelu. Zároveň ale předvedla, že pustoprázdná pérová váha u žen může nabídnout zajímavé zápasy, jen sehnat nějaké další bojovnice.

anderson spencer Andersonová - Spencerová, UFC Rochester | zdroj: Profimedia

Derrick Krantz vs. Vicente Luque

Krantz neměl co ztratit, protože nastupoval na poslední chvíli jako záskok za Neila Magnyho a jde o jeho první zápas v UFC. Bez pořádného kempu věděl, že jeho šancí je Luqueho zastavit v prvním kole a skoro se mu to povedlo. Dokázal Brazilce trefit a byl blízko totálnímu překvapení, ale zkušený Luque se z problémů dostal a nezkušeného Krantze nakonec poslal k zemi.

    - Pro Krantze je tahle prohra výhrou. Ukázal se v atraktivním stylu a i když šel k zemi, UFC mu je určitě vděčné za to, že zachránil tenhle zápas. Má vysněný UFC kontrakt a příští zápas už bude mít s plným kempem. Luque zatím stoupá k tomu, aby patřil mezi top weltery.

Charles Oliveira vs. Nik Lentz

Jako by chtěl Oliveira dokázat, že nestojí jen na neskutečném jiu-jitsu, Lentze zničil jen v postoji. V prvním kole tak dominoval, že to byl Lentz, který šel ze zoufalství do takedownu. V druhém kole už byl Lentz viditelně rozkopaný a rozbitý a jediné, co mu mohlo vyhrát zápas byl nelegální kop vzhůru od Oliveiry (Lentz byl v tu chvíli chráněný, protože byl v pozici na zemi). Na odečet bodu nedošlo, ale bylo to jedno, protože bleskový úder Oliveiry poslal Lentze k zemi.

    - Šlo už o třetí zápas téhle dvojice. Nicméně, kvalitativně se tihle dva borci dávno rozešli. Mistr submisí Oliveira patří mezi zápasníky, kteří se i po devíti letech v UFC zlepšují, a to je mu teprve 29 let. Oliveira potřebuje v dalším zápase někoho „se jménem“, protože jeho série vítězství v lehké váze už nejde přehlédnout.

Davi Ramos vs. Austin Hubbard

Ramos nad nováčkem Hubbardem jasně dominoval, ale šlo o zábavný zápas a Hubbardovi slouží ke cti. Ramosovo jiu-jitsu je skvělé a Hubbard unikl z řady situací, kdy by jiní asi odklepali. Nikdy to nevypadalo, že je Ramos ohrožený, ale Hubbard dotáhl zápas do konce, kde sice prohrál jednoznačně na body, ale diváky svým odvážným výkonem potěšil.

    - Hubbard ukázal, že UFC má v zásobě dost nových tváří, které mají co přinést z diváckého hlediska. Ramos zase pracuje na tom, aby se jednoho dne utkal s Khabibem Nurmagomedovem, kterého vyzval. To samozřejmě nehrozí, ale potenciál má.

Aspen Laddová vs. Sijara Eubanksová

Skvělý zápas! Pravidla byla jasná. Laddová, vycházející, neporažená hvězda ženského bantamu chtěla jít na zem, Eubanksová v postoji. Zápas ale začal rázně ze strany Eubanksové, která slamem poslal Laddovou tam, kde chce být a zkusila ji tam poslat nadobro sérií úderů. Laddová se ale dostala z nevýhodné pozice a po chvíli sama zkoušela škrcení na zádech Eubanksové. Ta se ale ubránila a šlo se do druhého kola. V tom měla už jasně navrch Laddová, ale Eubanksová skvěle utíkala ze všech submisí. Povedený duel v třetím kole finišoval za nadšeného řevu fanoušků, kdy obě bojovnice stály a vyměňovaly si jednu ránu za druhou jen s minimem obrany. Laddová vyhrála na body jednoznačně, ale to neodpovídá napínavému a povedenému průběhu zápasu.

    - Laddová je stále neporažená, a protože ženský bantam teď prožívá krizi, velmi brzy bychom mohli slyšet o jejích ambicích na titul. Eubanksová se do bantamu vrátila z muší váhy a bohužel prohrála, což jí kazí skóre. Její styl je ale atraktivní a UFC si ji snad podrží jako zábavnou bojovnici.

greene jourdain Des Greene - Michel Jourdain, UFC Rochester | zdroj: Profimedia

Desmond Green vs. Charles Jourdain

Domácím publikem mohutně podporovaný Greene nad Jourdainem dominoval, ale zároveň nešlo o nudnou záležitost. Na to byl Jourdain až příliš akční a zábavný. Jinak o zápase není moc co říct, Greene vyhrál na body a posunul se o nepatrný kousek výš.

    - Jourdain má šanci být zábavným bojovníkem, který asi nikdy nepronikne do top 10, ale UFC na něj může vsadit v regionálních kartách. Greene naopak může pokukovat po větších jménech.

Michel Pereira vs. Danny Roberts

Pereira do svého prvního UFC zápasu vstupoval s pověstí šíleného bojovníka, který v kleci předvádí absurdní kousky, které se hodí spíš do hollywoodského filmu. Tuhle pověst potvrdil a Roberts neměl žádnou šanci zastavit tenhle bizarní stroj na akrobatické kousky. Robertse zranila hned první rána, ale co následovalo pak… Pereira nejdřív naskočil Showtime kick, pak následoval kop z přemetu, pak se opět odrazil od klece v Showtime kicku a mezitím opařeného Robertse častoval tvrdými direkty. Něco takového v UFC jen tak neuvidíte. Finiš přišel stejně akčně. Pereira naskočil kolenem a i když nezasáhnul Robertsovu hlavu čistě, prostá síla jím otřásla a tvrdá rána pravačkou jej poslala k zemi. Nádherné šílenství.

    - Pereira může mít v UFC skvělou kariéru zábavného bojovníka, který nikdy asi nebude bojovat o titul, ale skvěle baví. Neumím si představit, že by s podobným výdejem energie vydržel tři kola, ale dokud mu kardio umožní dělat podobné kousky, je se prostě nač koukat.

Grant Dawson vs. Michael Trizano

Trizano se v postoji do Dawsona pustil a velmi rychle bylo vidět, že ten nemá v postoji šanci. Tržná rána nad pravým okem podtrhovala Trizanovy ostré výpady, na které Dawson neměl odpověď. Tedy kromě faktu, že je skvělým zápasníkem a má nebezpečné submise. Takedowny v prvním kole ještě k ničemu nevedly, ale v druhém už notně pomlácený Dawson dostal soupeře na zem a prostě jej dostal do rear naked chokeu, který musel Trizano odklepat.

    - Dawson je na zemi skvělý, ale musí zapracovat na postoji. Když už ale protivníka dostane na zem, je nesmírně nebezpečný. Společně s Trizanem ale ukazují budoucnost pérové váhy v UFC.

Pattrik Cummins vs. Ed Herman

Souboj veteránů, který mohl skončit nudnými výměnami v postoji a nebo grindem na zemi, ale v Rochesteru na tohle neměl nikdo chuť. Oba borci k sobě nakráčeli a začali si vyměňovat tvrdé údery. V mnohém nemotorný, ale zábavný zápas zkusil Cummins dostat na zem, ale „Short Fuse“ se rychle zvedl a naskočil si kolenem na sehnutého protivníka. Koleno jej škrtlo zezadu lebky a Cummins se marně snažil najít rovnováhu a doklopýtal do pádu. Než se mohl zvednout, Herman jej na zem usadil definitivně sérií úderů.

    - Je neskutečné, že Herman to s UFC táhne už třináctý rok. Jeho vítězství potěšilo, protože jde o sympatického chlapíka, který ví, že už nikdy nebude mít na nějaké titulové boje, ale prostě jej těší vydělávat si v oktagonu. Otázka ale je, co bude dělat Cummins. Zkušený zápasník prohrál poslední tři zápasy a Herman měl být odrazový můstek zpět k větším jménům.

cummings Zak Cummings - Trevis Giles, UFC Rochester | zdroj: Profimedia

Zak Cummings vs. Trevin Giles

Cummings (neplést s Cumminsem…proč nám tohle děláš, UFC?) nemá hezký styl a na body s viditelné poškození obličeje s Gilesem prohrával. Až do třetího kola, kdy najednou neprohrával, protože tvrdá levačka poslala Gilese k zemi a Cummings dokončil dílo zkázy škrcením ze zad. Byl to opět celkem nemotorný boj, ale fakt, že obrana obou borců nebyla nejlepší zajistil, že nebyl nudný.

    - Cummings je sympatický chlapík a bylo vidět, že se přesunul z welteru do střední váhy proto, že nechtěl shazovat. Kulantně řečeno jeho břicho nepůsobí vůbec atleticky, ale co na tom, když jeho drsný „dám ránu – dostanu ránu“ styl fungoval. Skromný fighter, který si svůj bonus za výhru určitě zaslouží.

Julio Arce vs. Julian Erosa

Pro Erosu šlo o boj o přežití, protože v případě prohry by s ním možná UFC rozvázalo kontrakt. Celý zápas byl rychlý, dynamický a i když měl Arce navrch s přesností, Erosa nebyl mimo. Tedy až do třetího kola, kdy Arce najednou vystřihnul nečekaný a bleskový high kick, který trefil Erosu ho hlavy a okamžitě jej vypnul.

    - Není jisté, že Erosa skončí, ale jeho dvě prohry značí, že možná nebude tím, koho Dana White hledá ve svém streamovaném pořadu a kde i Erosu našel. Contender Series sice Erosovi vyneslo místo v UFC, ale s jeho výkony nebude mít promotér problém jej zase poslat zpátky do regionálních lig.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články