Zápas slovenského bojovníka Kleina s Britem Herbertem skončil po dvou faulech remízou

Zápas slovenského bojovníka Kleina s Britem Herbertem skončil po dvou faulech remízou zdroj: Foto: Profimedia

V rozkouskovaném a velmi vyrovnaném zápase jsme vítěze neviděli, a to díky dvěma kopům do rozkroku.

Kariéra Ľudovíta Kleina po pochmurnějších začátcích nabrala správný směr a od třetí výhry v řadě jej dělila překážka v podobě Brita Jaie Herberta. Solidního postojáře, který sice nenaplnil naděje, že se mu podaří prorazit do top 10, ale zároveň nebezpečného soupeře, který dokáže potrestat každé zaváhání tvrdým protiútokem.

Klein nastoupil sebevědomě za zvuků AC/DC , zatímco Herbert víc soustředěně za polohlasné podpory teprve se plnící londýnské arény. Bylo jasné, že Herbert bude mít výhodu jak ve výšce, tak v dosahu paží. Herbert okamžitě začal sérií nebezpečných kopů, na což Klein zareagoval tím, že svého protivníka raději strhl k zemi. Ten se pokusil o armbar, kterému se Klein ubránil. Dlouho si udržoval dominantní pozici, ale pak jej Herbert trefil třemi velmi nepříjemnými upkicky, z nichž ten poslední slovenským bojovníkem otřásl a otevřel mu tržnou ránu nad obočím.

Boj přešel do postoje, kde se Herbert držel v lepší pozici a z thajského klinče nasázel několik dobrých kolem. Klein se snažil také bodovat, ale zdálo se, že rozdíl v dosahu zatím jasně mluví pro britského fightera. Kolo skončilo s větším sebevědomím na straně Herberta.

V druhém kole se Klein snažil zkracovat prostor, kudy mu Herbert unikal, ale dařilo se mu jen natlačit protivníka na pletivo, ale Herbert nikdy nevypadal, že je v problémech. Druhé kolo probíhalo bez větší akce. Klein se snažil dostat k Herbertovi a ten se spokojil s tím, že se brání a skóruje z protiútoků. V poslední minutě se Kleinovi podařilo natrefovat několik pěkných ran, ale bylo těžké posoudit, kdo by měl dostat druhé kolo, protože Klein měl několik pěkných ran a nádherný loket na bradu, ale Herbert z protiútoků nabodoval podle všeho víc.

V třetím kole nastoupil Klein s ještě větší intenzitou, za což se mu Herbert odvděčil kolenem do rozkroku. Klein po pauze obnovil útok a rozhodně vypadal aktivněji… než dostal druhý zásah nohou do rozkroku! Komentátoři, kteří se spíše přikláněli k Herbertovi tvrdili, že trefil bok, ale sudí správně odebral Britovi bod. V tu chvíli mohl Klein sahat po vítězství či remíze, ale Herbert jej dostal na zem, kde jej zasypal lokty a hlavně Slovákovi nedovoloval vstát. Klein po minutě v obraně ovšem situaci obrátil a krásně protivníka hodil na zem. Situace se opět obrátila, ale ani jeden z borců nebyl moc efektivní. Nepříliš pohledný a záživný zápas tak skončil na body a byla otázka, jak moc s výsledkem zahýbe odečtený bod a nejasné druhé kolo. Rozhodně šlo o těsný zápas.

Jeden sudí zápas dal Herbertovi a dva jej viděli na remízu a tak zní i výsledek.

VÝSLEDEK: Remíza

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články