Zašlá polská hvězda změnila tým a hned slavila úspěch, soupeřku poslala do důchodu

Zašlá polská hvězda změnila tým a hned slavila úspěch, soupeřku poslala do důchodu zdroj: Foto: Profimedia

Kowalkiewicz jako by polila živá voda, v kleci připomínala piraňu a svou soupeřku doslova smetla.

Uplynulo šest let od chvíle, kdy tehdy třicetiletá Karolina Kowalkiewicz vyzvala v boji o titul tehdy zdánlivě neporazitelnou rivalku Joannu Jedrzejczyk. Boj Kowalkiewicz prohrála a od té chvíle šla její kariéra strmě dolů. Vyhrála jen dva zápasy a svých posledních pět (!) zápasů prohrála. Když tedy dnes nastupovala proti Felice Herrig, shodou okolností její poslední výhru, vzdálenou čtyři roky, bylo jasné, že její kariéra je na popravčím špalku. Kdyby prohrála, čekal by ji velmi pravděpodobně vyhazov z UFC.

Jenže Kowalkiewicz, která nastoupila do tohoto zápasu byla jiná. Změnila tým, kde ji trénoval její manžel a odjela do USA, kde začala trénovat v American Top Teamu. Změna byla vidět od první minuty v kleci. Herrig, tvrdá bojovnice, které šlo také o budoucnost v UFC, sice prokázala velkou odolnost, ale s Polkou nebyla schopna držet krok. Ta byla nesmírně nabuzená a svou soupeřku zasypávala direkty a občasnými countery. Bylo především vidět, že její největší slabina, kdy se držela vždy v rovné linii, je pryč. Kowalkiewicz měla skvělý laterální pohyb a mixovala údery rukou s kopy a občas přidala pokus o strh, na což jsme u ní nebyli zvyklí.

I když Herrig rozhodně nepadala, po prvním kole bylo vidět, že má zarudlé oko a půl tváře a hlavně neví, jak si poradit s rychlostí své soupeřky. Zkázu jí nakonec ale přinesla zem, kde měla být papírově silnější. Kowalkiewicz se Američance dostala do zad a nasadila škrcení. I když se z něj dokázala dostat, Kowalkiewicz spolehlivě držela pozici a soupeřku zasypávala údery ze zad. Herrig se ve snaze dostat se z hurikánu úderů odkryla a tentokrát nasadila Polka škrcení hluboko pod bradu a Američanka byla nucena odklepat. Nesmírně šťastná Kowalkiewicz se v oktagonu rozplakala. Šlo o první vítězství od roku 2018, o její první finiš v UFC vůbec a i díky atraktivitě výkonu si jistě zachránila kontrakt s UFC. Naopak Felice Herrig symbolicky nechala své rukavice na podlaze klece a ukončila kariéru.

Zdroje:  Vlastní , UFC

Nejnovější články