Zčeřil vody OKTAGONu, teď jde neporažený Afghánec za bratrem do UFC

Zčeřil vody OKTAGONu, teď jde neporažený Afghánec za bratrem do UFC Farid Basharat v OKTAGONu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Osud se s nimi nemazlil, bratři Basharati se přesto stali jedněmi z nejlepších MMA bojovníků a bez porážky stoupají na vrchol.

Fanoušci organizace OKTAGON MMA si jistě vzpomenou na bratry Basharatovi, kteří se tam objevili. Starší Javid na konci roku 2020, mladší Farid o půl roku později. Dobře je znal i Karlos Vémola, protože vzešli z gymu London Shootfighter, kde tehdy působil. Popisoval je jako ohromné dříče, kteří neznají nic než trénink a očekával od nich velké úspěchy. 

Bohužel se ale u nás Basharati moc dlouho neohřáli, ačkoliv měli velkou šanci získat v největší česko-slovenské organizaci pás šampiona. Každý stihl jen jeden zápas, pak zamířili pryč. 27letý Javid to vzal přes Dana White's Contender Series rovnou do UFC, o 2 roky mladší Farid před tím stihl ještě jeden zápas ve Španělsku. Dnes v noci ale zopakoval úspěch svého bratra.

V souboji s Allanem Begossem po většinu času dominoval a předvedl komplexní ukázku svých bojových schopností. Brazilec zahrozil pouze v prvním kole, kdy nejprve pěkně chytil gilotinu a poté se pokusil také o nebezpečnou páku na nohu. Farid se ale naštěstí pokaždé vysmýkl. Ve druhém kole pak Begoss Faridovi na zemi rozsekl hlavu loktem, naštěstí se ale nejednalo o tak velkou ránu, aby lékař zápas zastavil.

Basharat sice ve třetím kole zařadil ještě o dost vyšší rychlost a bylo vidět, že chce zvítězit před limitem, to se mu ale nakonec nepovedlo. Přesto bylo velice pravděpodobné, že se do UFC dostane.

"Má to 9-0, dneska bojoval s extrémně odolným chlapem a dokázal zvítězit. Vypadá to, že v UFC máme další bratry," reagoval v závěru show Dana White a udělil Faridovi smlouvu.

"Dneska by mě nic nezastavilo, bylo úplně jedno, kdo by proti mně stál," komentoval své vítězství Basharat. "Afghánistán potřebuje takovéhle sportovce, většinou o něm ve zprávách slyšíte jen negativně," dodal. Svou zemi má stále hluboko v srdci, i když museli s rodinou jako malí uprchnout, přes Pákistán se nakonec dostali do Anglie, kde dlouhá léta trénovali a zápasili, než přesídlili do Xtreme Couture gymu v Las Vegas.

Staršího Javida čeká zápas už tento víkend, kdy se střetne s Američanem Gravelym. V případě vítězství by se mohl přiblížit na dohled nejlepší patnáctce bantamové váhy. V této divizi bude nastupovat i Farid, takže bude zajímavé sledovat, jak budou řešit situaci, pokud by se oba dostali například do nejlepší pětice.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články