Už víme, kdo bude bojovat na UFC 13. a 16. května!

Už víme, kdo bude bojovat na UFC 13. a 16. května! zdroj: Profimedia

UFC konečně odhalilo své karty a my se můžeme těšit na napínavé souboje.

Po vleklých problémech s  pořádáním turnajů, se UFC podařilo dát dohromady 3 velice slibně vypadající turnaje za sebou. První z  těchto turnajů, UFC 249, nás čeká již za týden a kdo na něm bude bojovat, si můžete přečíst zde.

Dlouhou dobu UFC tajilo, kdo se objeví na dalších turnajích 13. a 16. května, ale teď už máme jasno. 13. května na UFC Fight Night 175, bude hlavním tahákem souboj v  polotěžké váze mezi bývalým vyzyvatelem Anthony Smithem a brazilským veteránem Gloverem Teixeirou. Oba mají společné to, že prohráli v  titulovém zápase s Jonem Jonesem a že jsou oba velice komplexními bojovníky.

Teixeira si i přes svůj věk 40 let pořád drží skvělou formu. V  současné době je na vlně 3 vítězství za sebou a nevypadá, že by chtěl zastavovat. Je nebezpečný jak v  postoji, kde mívá velice ostré lokty, tak i na zemi, kde „subnul“ poslední dva ze tří soupeřů.

Anthony Smith je naopak v  nejlepších letech (32) a má taky spoustu zkušeností. Svůj poslední zápas měl v  červnu, kdy porazil Alexandera Gustafssona na rear naked choke a od té doby čeká na další návrat do oktagonu.

Anthony Smith Anthony Smith | zdroj: Profimedia

Zajímavým zápasem bude také souboj mezi americkým řezníkem Benem Rothwellem a Ovincem Saint Preuxem. Zápas se odehraje v  těžké váze, ve které bude OSP zápasit poprvé v  kariéře. V  dalších zápasech se představí i veterán Andrei Arlovski, Michael Johnson, Alexander Hernandez, Karl Roberson a vypadá to, že se máme na co těšit.

Hlavní karta

Anthony Smith vs. Glover Teixeira

Ben Rothwell vs. Ovince Saint Preux

Alexander Hernandez vs. Drew Dober

Ray Borg vs. Ricky Simon

Karl Roberson vs.  Marvin Vettori

Prelims

Philipe Lins vs.  Andrei Arlovski

Michael Johnson vs. Thiago Moises

Sijara Eubanks vs. Sarah Moras

Hunter Azure vs.  Brian Kelleher

UFC nás nenechá ani pořádně vyspat a hned 16. června nám dopřeje další turnaj, UFC Fight Night 176

Tam bude hlavním zápasem večera dlouho odkládaný duel v  těžké váze mezi Alistairem Overeemem a Waltem Harrisem. Oba borci se budou chtít určitě ukázat. Overeem je už teď legendou, ale minulý zápas trochu smolně prohrál na TKO, které mu uštědřil Jairzinho Rozenstruik jen pár vteřin před koncem zápasu, který do té doby Overeem poměrně jasně vyhrával. Případná výhra nad Harrisem by jej mohla vyhodit zpátky do sedla a zase by se dostal mezi užší špičku těžké váhy.

Jeho soupeř Walt Harris si bohužel nedávno musel prožít rodinnou tragédii, kdy se jeho nevlastní dcera stala obětí vraždy a Walt se tak musel poprat především se svou psychikou. Doufejme tedy, že se Walt Harris dokáže vrátit do klece v  plné psychické i fyzické síle. Pokud ano, určitě má na to Overeema porazit, i když to určitě bude mít těžké.

Alistair Overeem zdroj: Profimedia

Hlavní kartu ozdobí také ženský souboj ve slámové divizi mezi Angelou „Overkill“ Hill a Claudií Gadelhou.

Dalším atraktivním soubojem bude bezesporu fight mezi Danem Igem a brazilským esem Edsonem Barbozou. Dan Ige si v  tomto zápase udělá výlet z  pérové váhy do lehké a zkusí tak poměřit síly s  nebezpečným Edsonem Barbozou. Edson nedávno z  neznámého důvodu požádal UFC o ukončení smlouvy. To se však očividně nestalo a tak talentovaného Brazilce s  pravděpodobně nejlepšími kopy v  MMA, budeme mít možnost vidět znovu. Tenhle kluk neumí dělat nudné zápasy a i když někdy nevyhraje, umí vás přikovat k  obrazovce.

Celá karta bude 16. května vypadat takto:

Hlavní karta

Alistair Overeem vs. Walt Harris

Claudia Gadelha vs. Angela Hill

Dan Ige vs.  Edson Barboza

Eryk Anders vs. Krzysztof Jotko

Song Yadong vs. Marlon Vera

Prelims

Anthony Hernandez vs.  Kevin Holland

Mike Davis vs. Giga Chikadze

Cortney Casey vs.  Mara Romero Borella

Darren Elkins vs. Nate Landwehr

Rodrigo Nascimento vs.  Don’tale Mayes

Příští týden nás čeká maraton zápasů, ale po tak dlouhé době bez jakéhokoliv turnaje si to všichni zasloužíme a můžeme se těšit na pořádnou show.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články