Britský MMA bojovník byl z neznámých důvodů ubodán na oslavě svých 30. narozenin

Britský MMA bojovník byl z neznámých důvodů ubodán na oslavě svých 30. narozenin zdroj: Profimedia

Šampion tří různých MMA organizací Jahreau Shepherd bohužel prohrál boj s ozbrojeným útočníkem. Z vraždy byl obviněn 18letý mladík.

Jahreau Shepherd, známý též pod přezdívkou „Nightmare“ (noční můra) bojoval ve welterové váze. V profi kariéře nasbíral celkem 6 vítězství (5 knockoutem) a 2 porážky, podařilo se mu také získat tituly organizací CEA a UCMMA.

„Žil a dýchal pro bojování,“ prozradila jeho neteř. „Těšil se, až jeho gym po karanténě znovu otevře a plánoval další zápas. Měl vše, proč žít. Pomáhal mladým lidem, aby žili spořádaně a byl pro ně vzorem.“

Vyjádřila se také organizace Contenders, v níž Shepherd působil: "Jay, náš welterový šampion, byl velice talentovaný a byla s ním sranda, byl velkou osobností s velkým úsměvem a nakažlivým smíchem. Uvnitř klece byl předurčen dostat se mezi špičku - šampion tří různých organizací s tvrdými údery a srdcem válečníka. Naše myšlenky v tomto těžkém čase jsou s jeho rodinou a přáteli. Odpočívej v pokoji, šampione."

Co přesně se na oslavě Shepherdových narozenin stalo, není zatím známo. Následkům pobodání však prý podlehl přímo na místě. Svědkyně uvedla, že se ho záchranáři snažili resuscitovat, zatímco na ně jeho matka křičela, ať nepřestávají a zachrání její dítě.

Krátce po Shepherdově smrti byl v tamější nemocnici s bodnými zraněními hospitalizován 26letý muž. Předpokládá se, že oba případy mají souvislost. Po několika dnech byl zadržen také osmnáctiletý mladík, který je z vraždy podezřelý. Velká Británie se již několik let potýká s nárůstem podobných útoků. Své o tom ví třeba také UFC bojovníci Darren Till, Leon Edwards či Jimi Manuwa, kteří na tento problém v minulosti upozorňovali.

Zdroje:  dailymail.co.uk , thesun.co.uk

Nejnovější články