Dva bývalí šampioni UFC se potkali u fackovacího stolu, o vzájemný souboj ale stojí jen jeden z nich

Dva bývalí šampioni UFC se potkali u fackovacího stolu, o vzájemný souboj ale stojí jen jeden z nich Mark Coleman (vlevo) a Tim Sylvia (vpravo) | zdroj: Profimedia

Kontroverzní fackovaná přitahuje i některé bývalé MMA zápasníky, jeden bývalý UFC šampion tak vyzval druhého na souboj.

 

Vypadá to, že ve fackované budeme vídat čím dál tím víc vysloužilých MMA bojovníků. O víkendu si na turnaji v Oklahomě na akci SlapFIGHT premiéru odbyl Tim Sylvia, který v letech 2003 a 2006 kraloval těžké váze UFC. Rukavice pověsil na hřebík až v roce 2015 poté, co mu lékařská komise nedovolila zápasit. "Řekli, že jsem už za těch 16 let schytal moc poškození," prohlásil tehdy.

Čas ale zřejmě rány zahojil, a tak se Tim rozhodl vyzkoušet fackovanou, kde předtím působil jako chytač knockoutovaných účastníků. Protivníka přezdívaného "Vyhazovač" po několika kolech porazil na KO a stal se šampionem. "Nebylo to naposledy, co jste mě tady viděli," prohlásil pak přímo na pódiu.

Tam byl jako chytač přítomen i jeho bývalý kolega z UFC, nyní 58letý Mark Coleman, který vyhrál pyramidy na UFC 10 a 11 a stal se vůbec prvním šampionem těžké váhy. Naposledy zápasil v roce 2010, kdy podlehl Randymu Couturovi. V roce 2020 pak prodělal infarkt a rozhodně by tedy neměl riskovat své zdraví v takové šílenosti, jakou je fackovaná. I jemu se ale tato bizarnost zalíbila a Sylviu vyzval. 

Na souboj dvou veteránů ale naštěstí nejspíš nedojde, neboť aspoň jeden z nich má rozum. "Lol, proč musíš lidem namlouvat, že se budeme fackovat? To se nestane, jsi můj dobrej kámoš, chlape. A taky jsi skvělý chytač, tak to tak nechejme," reagoval na sociálních sítích Sylvia. Sám by ale měl svou účast raději také přehodnotit, než bude pozdě.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články