Fedor Emelianenko by se rád utkal v odvetě s Fabriciem Werdumem a šéf Bellatoru není proti

Fedor Emelianenko by se rád utkal v odvetě s Fabriciem Werdumem a šéf Bellatoru není proti zdroj: Profimedia

Pokud by Bellator dokázal připsat Werduma na listinu svých bojovníků, rýsovala by se nám velice zajímavá odveta.

Před deseti lety se Fedorovi Emelianenkovi, v té době nejlepší těžké váze na světě, dostalo první opravdové porážky, z rukou Fabricia Werduma. Fedor měl do té doby auru neporazitelného bojovníka a porážel všechny, kdo se mu dostal do cesty.

A dobře měl nakročeno i proti Werdumovi. Hned ze začátku jej srazil na zem dobrým pravým hákem, ale udělal tu chybu, že se chtěl s několikanásobným šampionem v BJJ prát na zemi. Sice mu dokázal dát par ran, ale chvilka nepozornosti stačila Werdumovi na to, aby Fedorovi nasadil triangle choke spolu s armbarem a svět tak poprvé viděl neohroženého bojovníka odplácat. Ještě pikantnější na prohře bylo to, že Werdum kdysi donutil odplácat i Fedorova bratra Alexandera a tak vedl Werdum proti rodu Emelianenků 2:0. Na celý zápas můžete zavzpomínat zde:

Teď by ale mohl mít 43 letý Fedor možnost oplatit Werdumovi porážku. Tomu totiž nedávno skončila smlouva s UFC a vypadá to, že by se mohl upsat Bellatoru, kde teď Emelianenko působí.

Sám Fedor na otázku, jestli by o zápas stál, odpověděl kladně:

„Ano, já sám bych o to měl zájem, rád bych s ním bojoval,“ řekl Fedor Emelianenko pro MMAJunkie. „Jestli to bude zápas, který by byl dostatečně zajímavý pro fanoušky nebo pro Bellator, aby ho uspořádal, to nevím.“

A pro Bellator by tato odveta určitě zajímavá byla. I šéf Bellatoru, Scott Coker, by tento zápas rád viděl:

„Zbožňuju Fabricia a je to něco co, je především na Fedorovi. Bude to jedna z věcí, o které budu s Fedorem mluvit. Zeptám se ho ‚Je pro tebe tento zápas důležitým?‘ Pokud řekne, že ano, tak to uskutečníme. Pokud ne, tak to neznamená, že bychom o Fabricia neměli zájem.“

„Pokud by zápas mezi Werdumem a Fedorem byl pro Fedora důležitý, z hlediska nějaké odplaty a pokud by ho to sžíralo každý den, tak potom by to byl zápas, který by nás zajímal.“

I přestože už dávno není Fabricio Werdum v nejlepším věku a ve svých 43 letech by měl pomalu přemýšlet na zápasnický důchod, pořád má v oktagonu co ukázat. To předvedl před měsícem, když dokázal v prvním kole mazácky upáčit na armbar téměř o deset let mladšího Alexandera Gustafssona.

Fedor už by měl také pomýšlet na pověšení rukavic na hřebík, ale i on je pořád schopný porážet své soupeře. Tato odveta by každopádně dávala smysl a bylo by zajímavé vidět, kam se oba bojovníci za 10 let od svého prvního zápasu posunuli.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články