Filip Macek se v Polsku musel sklonit před profesorským výkonem bývalého šampiona Przybysze

Filip Macek se v Polsku musel sklonit před profesorským výkonem bývalého šampiona Przybysze Sebastian Przybysz | zdroj: Getty Images

Debut v nové organizaci se českému zástupci nevydařil, když kapituloval pouhých 19 vteřin před koncem zápasu.

Tito dva bojovníci se spolu mohli utkat už před rokem a paradoxně na stejném místě jako dnešní večer, když KSW hledalo na rychlo náhradu za zraněného Kubu Wikłacze. Filip však nabídku na zápas s tehdejším šampionem Sebastianem Przybyszem nepřijal, jelikož by měl na přípravu jen pár dní. Postavit se proti sobě mohli tedy až teď, kdy už je Macek kmenovým zápasníkem polské organizace, kam se uchýlil z tuzemského Oktagonu.

Filip nastupoval na známou písničku Can’t stop (Nemůžu přestat) od Red Hot Chili Peppers, jakoby chtěl potvrdit svá slova o nalezení nové motivace v kulaté kleci KSW. A snaha mu rozhodně v první pětiminutovce nechyběla. Jeho divoké ataky a nástupy ale těsně nenacházely cíl v podobě výborně se  pohybujícího Przybysze. Polák byl lehký na nohou a mimo přesných kontrů z ústupu neustále útočil na Filipovu levou nohu, k čemuž mu pomáhal jeho obrácený gard. Přidal také tvrdý úder na tělo, který Filipovi evidentně nechutnal. První kolo si tak „Sebić“ velmi snadno pohlídal, když ubránil i jediný Mackův pokus o strh.

Druhou pětiminutovku začal český zápasník opět rozšafnými útoky, které ale postrádaly potřebnou přesnost. Navíc mu po dalším lowkicku od Przybysze vypověděla službu levá noha a boj se tak přenesl na zem. Výhoda pro Filipa to ale příliš nebyla, Sebastian jej celý zbytek kola kontroloval z vrchní pozice a zkušeně hasil už v zárodku jakékoliv Mackovy náznaky pokusů o submisi.

V třetí rundě se přece jen podařilo Mackovi v postoji několikrát svého soupeře slušně trefit. Bohužel to byla ale pro českého legionáře labutí píseň. Ve druhé minutě kola se totiž pokusil o strh, který ale krátce na to Przybysz přetočil a skončil opět v dominantní pozici. Počínal si zde opět podobně jako v předchozím dějství a zahrozil dokonce pokusem o kimuru. Tu se mu sice utáhnout nepovedlo, ale místo toho si dokázal vylepšit pozici a uzamknout Filipa v krucifixu. Po sérii nebránitelných úderu rozhodčí celý zápas ukončil pouhých 19 vteřin před závěrečným gongem.

Sebastian Przybysz tak předvedl profesorský výkon a připravil tím „Mácovi“ velmi tvrdé přivítání do nové organizace. Macek však o moc těžšího soupeře na úvod dostat nemohl a doufejme tedy, že se pod vlajkou KSW nepředstavil také naposledy. Do budoucna by se rozhodně mohl nabízet souboj například s poraženým fighterem blížícího se titulového zápasu mezi Wikłaczem a Martinsem nebo s Patrykem Surdynem, který by svým grapplerským stylem boje mohl Filipovi vyhovovat více.

Zdroje:  KSW

Nejnovější články