Jiří "Denisa" Procházka nastoupí k první titulové obhajobě. Vyzve ho dopingový hříšník C. B. Dollaway

Jiří "Denisa" Procházka nastoupí k první titulové obhajobě. Vyzve ho dopingový hříšník C. B. Dollaway zdroj: Profimedia

Českého samuraje čeká první titulová obhajoba pásu šampiona japonské organizace Rizin.

Již tradičně se Jiří Procházka představí na silvestrovské kartě turnaje Rizin 21. „Denisu“ vyzve bývalý zápasník UFC a dopingový hříšník C. B. Dollaway.

Procházka (25-3) drží mistrovský pás od dubna letošního roku, kdy v odvetném utkání porazil Muhammeda Lawala, čímž si připsal největší úspěch v historii českého MMA. Denisa je v Japonsku obrovskou hvězdou, která si získala srdce tamních fanoušků. Po čtyřech letech na dálném východě drží bilanci 10-1 a právem patří mezi nejlepší zápasníky mimo UFC. V letošním roce se spekulovalo o možném turnaji Rizin vs. Bellator, kde by Procházka nastoupil s Ryanem Baderem, šampionem organizace Bellator. K souboji zatím nedošlo, a proto Denisa přivítá veterána UFC, který čelil nejlepším světovým soupeřům, ale kariéru si zničil dopingovými prohřešky.

C. B. Dolloway odzápasil v  nejlepší světové organizaci dvacet duelů. Porazil Hectora Lombarda či Eda Hermana a porážky schytával pouze od těch nejlepších. Bisping, Machida, Marquardt či Boetsch jsou jména, na které rodák z Arizony nestačil. Dolloway má dlouholeté problémy s organizaci USADA. Nedovolené užití růstového hormonu vyústilo v zákaz činnosti a konec v UFC. V Japonsku ovšem USADA nefiguruje a tak dostal Dolloway druhou šanci v Rizinu. Bojovník s obrovskými zkušenostmi, a devíti ukončeními před limitem, nepohrdne nabízenou šancí a udělá vše, aby českého samuraje na konci roku porazil.

Dolloway možná není soupeř, kterého si čeští fanoušci přáli, ale Jiřího rozhodně nečeká jednoduchý zápas a my pevně věříme, že ho zvládne. Jak už jsme avizovali výše, turnaj proběhne na silvestra letošního roku a aby jste si zkrátili čekání, můžete se pod článkem podívat na nesestříhaný Procházkův "titulák" proti Muhammedu Lawalovi.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články