Jiří Procházka soupeře doslova zdemoloval a teď chce do UFC

Jiří Procházka soupeře doslova zdemoloval a teď chce do UFC Jiri Procházka - Fabio Maldonado, ©Rizin | zdroj: Profimedia

Potvrdil, že Rizin je mu už malý a pokukuje po amerických gigantech.

Český samuraj Jiří „Denisa“ Procházka vybojoval další cenné vítězství. Bojovník Jetsaam gymu potvrdil své kvality a veterána UFC Fabia Maldonada ukončil v prvním kole a připsal si 25. vítězství kariéry. Hlavní zápas turnaje Rizin 19 trval necelé dvě minuty, v kterých Denisa naprosto dominoval.

Procházka v dalekém Japonsku potvrdil neohroženou pozici české jedničky. Připsal si deváté vítězství v řadě a další ukončení v prvním kole. Do utkání vlétl plný sebevědomí. Neortodoxním pohybem nejprve zkoušel reakce protivníka. Po minutě přešel do útoku a zasypal soupeře tvrdými údery. Maldonado příliš nevzdoroval, schoval se do rohu a začal se bránit. Procházka však ukázal chladnou hlavu, střídal úrovně úderů a po necelých dvou minutách soupeře ukončil tvrdým KO.

V pozápasové euforii Denisa prohlásil: „Jsem šťastný, že tady můžu být. Těším se na silvestrovský turnaj a jsem připraven čelit každému, koho mi Rizin nebo Bellator postaví.“ Denisa předvádí v každém zápase vyspělý výkon a potvrdil, že míří k výšinám. V zákulisí se spekuluje o možném propojení organizací Rizin a Bellator. Šampionský pás Bellatoru drží v rukou bývalý zápasník UFC Ryan Bader.  Procházka vs. Bader? Souboj, který může Denisu definitivně zařadit mezi nejlepší polotěžké váhy světa.

Jiri Procházka zdroj: Profimedia

Procházka ctí cestu válečníka – bušidó. Zamiloval si japonskou filozofii a kulturu. V zemi vycházejícího je obrovskou hvězdou a miláčkem fanoušků. V Rizinu již dosáhl na úplný vrchol a možná je ideální čas na další kariérní postup. „Za mě osobně bych chtěl vyzkoušet novou organizaci. V Rizinu jsem vyčerpal maximum. Je čas se posunout. Rád bych do UFC či Bellatoru.“

Brněnský rodák je nejlepším bojovníkem polotěžké váhy, mimo UFC. Nejlepší organizace světa o Procházkovi velmi dobře ví a již dříve usilovala o podpis českého bijce. Denisa zatím zůstal věrný Rizinu, kde si došel pro mistrovský pás. Dle svých prohlášení, chce do UFC až v momentě, kdy bude stoprocentně připravený. Teď se zdá, že nastal ideální čas, na přestup do ligy mistrů světového MMA. Kdo z nás by nechtěl vidět duel Jon Jones – Jiří Procházka?

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články