Kanadské psycho proti mistrovi škrcení, Bellator slibuje skvělé zápasy

Kanadské psycho proti mistrovi škrcení, Bellator slibuje skvělé zápasy zdroj: Profimedia

Máme za sebou hodně nabitý víkend, ale jízda pokračuje, páteční Bellator 222 je za dveřmi.

A bude rozhodně na co koukat! O velikosti tohoto turnaje mluví i to, že se všechno odehraje v slavné newyorské Madison Square Garden.  Co vše vlastně uvidíme? Především dva titulové duely.

Rudý král, či Kanadské psycho

Hlavní titulový zápas nás zavede do welterové váhy. Veterán UFC Rory MacDonald už nějaký čas v Bellatoru funguje, ale za poslední rok nasbíral pouze jednu prohru a remízu. Paradoxně ale stále vlastní titul welterovky, který získal nad Douglasem Limou, protože prohra přišla ve střední váze a remíza v rámci Grand Prix (pavoukový turnaj), takže ze čtvrtfinále jako šampion postoupil.

MacDonald vypadal jako budoucí mistr welteru v UFC, ale jeho legendární brutální bitva s Robbie Lawlerem zlomila nejen jeho nos, ale trochu i jeho samotného. Opakované obnovení zlomeniny jej stálo zápas s Thompsonem a nakonec jej UFC raději nechtělo přeplácet a pustilo jej do Bellatoru. Tam rychle získal titul a ukázal, proč byl považovaný za velký talent MMA, ale následně se pokusil dobýt i post mistra střední váhy. Jenže proti němu stál Gegard Mousasi, který odešel z UFC raději za penězi, i když mohl být mistrem. Mousasi MacDonalda doslova zdemoloval (viz sestřih níže) a ukázal, proč se v MMA většinou nevyplatí dělat imanari roll.

MacDonald vystřídal spoustu přezdívek, naposledy si zvolil Rudý král, ale všichni fanoušci mu říkají Kanadské psycho, protože má v boji vždy výraz bez emocí a to i když soupeře rozebírá na kusy a nebo je sám celý od krve. Nicméně ve skutečnosti je Rory rodinný typ a hluboce veřící člověk. Po poslední remíze mluvil o Bohu a o tom, že neví, zda má v sobě vůbec ještě vůli ubližovat lidem. Proto před jeho zápasem s Graciem vyvstává mnoho otazníků.

Škrtič se slavným rodokmenem

V semifinále na něj číhá Brazilec Neiman Gracie. Ten sice atmosféru UFC nikdy neokusil, ale zato se může chlubit neskutečnými čísly. Ve své kariéře nikdy neprohrál, drží devět vítězství v řadě a z toho osm submisí. Hodně slušná statistika.

Kritici nicméně poukazují na to, že jeho oponenti nebyli znejlepších a teprve teď jej čeká velká zkouška. Neiman je ze slavné brazilské rodiny Gracie, která zpopularizovala (a dle vlastního PR vymyslela) brazilské jiu-jitsu. I proto od něj můžete čekat špičkové submise a vynikající boj na zemi. Nečelil ale doposud protivníkovi jako je MacDonald. Jeho vlastní jiu-jitsu je skvělé, což prokázal i v době, kdy naprosto eliminoval legendárního Demiana Maiu. Roryho spíš zastaví striker, než specialista na zem, nicméně tohle je MMA a stát se může cokoliv.

Hostující šampion

Druhý titulák rozhodne o držiteli pásu v bantamové třídě. Darrion Caldwell jako obránce porovná síly se šampionem RIZINU, Japoncem Kyoji Horiguchim. Jedná se o odvetu, protože Caldwell zkoušel boj o titulový pás právě v zemi vycházejícího slunce a Horiguchi ho gilotinou připravil o slávu, takže má tento fight hodně zajímavý kontext. Horiguchi působil v UFC, kde byl příliš rychle předhozen Mighty Mousovi a následně se rozhodl odejít do Rizinu, kde jsou větší peníze a víc času na růst. Od té doby se jako bojovník nesmírně zlepšil a patří k nejlepším muším vahám na světě. Tahle odveta bude hodně zajímavá.

Takže v noci z pátku na sobotu vše vypukne a rozhodně je na co se těšit. Nutno říci, že exkluzivní práva na celý turnaj má  internetová televize DAZN. Zatím si můžete prohlédnou to nejlepší z poslední show s číslovkou 221.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články