Kickboxer Matěj Peňáz deklasoval soupeře v prvním kole a chce do TOP 5 v Glory

Kickboxer Matěj Peňáz deklasoval soupeře v prvním kole a chce do TOP 5 v Glory zdroj: Profimedia

Matěj Peňáz v Paříži exceloval a podělil se s námi o své dojmy z vítězství.

Tentokrát zabrousíme výjimečně do kickboxu, ale tenhle úspěch jsme si nemohli nechat pro sebe. V sobotu se v rámci prestižní organizace Glory představil ke svému již třetímu zápasu jeden ze dvou českých zástupců – Matěj „Money“ Peňáz, který trénuje v Brně pod velezkušeným Tomášem Hronem. Svou premiéru v loňském roce zvládl na výbornou, když svého soupeře několikrát poslal tvrdými koleny do počítání a doktor zápas po druhém kole ukončil. V březnu však bohužel nestačil na momentálně třetího muže střední váhy Donovana Wisseho, kterému podlehl po tvrdém úderu na spodek.

Do třetího zápasu na Glory 66 v Paříži tedy Peňáz nastupoval s tím, že potřebuje domů přivézt vítězství. Předzápasovou přípravu musel navíc skloubit s učením se na státnice. „Soustředil jsem se jen na tyhle dvě věci. Učení, trénink, učení, trénink,“ přiblížil nám talentovaný bojovník.
 
I přes komplikovanější přípravu se Matěj v ringu pomalu ani nestihl zadýchat. Francouz Ceva šel k zemi po zadní přímé už po 45 vteřinách úvodního kola. Na počítání se sice dokázal postavit, ale český bojovník ho ihned zasypal nekončící sérií dalších úderů. Takový nápor nemohl ustát a Ceva se poroučel na podlahu ringu podruhé. Nehodlal se však před domácím publikem vzdát a ukazoval rozhodčímu, že chce pokračovat. Bohužel pro něj Peňáz v tlaku ani na moment nepolevil a doslova ho ubil. Třetí počítání v jednom kole, které podle pravidel Glory znamená výhru KO.

V pozápasovém rozhovoru nastínil český bojovník své další plány: „Chtěl bych postupně, krůček po krůčku, jít nahoru a dostávat se k těm nejlepším zápasům. Dostat se do top 5 a zkusit urvat titul tady v Glory.“ Pro Fights.cz pak doplnil, že sice ještě nemá domluvený další zápas, ale chtěl by se v ringu opět ukázat co nejdřív.  Po takhle rychlém a drtivém vítězství se dá rozhodně očekávat, že ho promotéři dlouho čekat nenechají.

Celá prelims karta ke zhlédnutí níže - Matějův zápas začíná v čase 42:40.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články