KSW 89 - výsledky a průběh turnaje. Parnasse třetí titul nezískal, Bartosiński jej udolal ve zvláštní bitvě

KSW 89 - výsledky a průběh turnaje. Parnasse třetí titul nezískal, Bartosiński jej udolal ve zvláštní bitvě Adrian Bartosiński a Salahdine Parnasse | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky a průběh poslední turnaje KSW v tomto roce z polských Gliwic s dvěma titulovými zápasy a s účástí Viktora Pešty.

Adrian Bartosiński vs. Salahdine Parnasse (o titul welterové váhy, do 77,1 kg)

Rozpačitý turnaj zakončil podobně rozpačitý hlavní zápas. Prakticky celý byl totiž odbojovaný na pletivu klece, kde Adrian tlačil Salahdina v klinči a dal trochu vzpomenout na památný fight Kincla s Vémolou. Jediná větší akce se udála ve třetím kole, kdy Bartos trefil Parnasse krásným naskočeným kolenem a poslal jej k zemi. Francouz se ale docela rychle vzpamatoval a zvláštní fight mohl pokračovat.

Ve vzácných chvílích, kdy nebyli dva bojovníci zaklesnuti v klinči ale Bartos dokázal trefit silnější údery a u rozhodčích tak zůstal šampionem. Sám ale nebyl příliš spokojený a v pozápasovém rozhovoru pouze hlesl, že ho překvapila Francouzova rychlost. Parnasse po zápase požádal vedení, aby mu dali odvetu, která by se konala příští rok v jeho domácím prostředí v Paříži.

Vítěz: Bartosiński na body


Paweł Pawlak vs. Michał Materla (o titul střední váhy, do 83,9 kg)

Legenda polské organizace a bývalý šampion Materla si dokonalým obratem v zápase s Paczuskim zasloužil poslední titulovou šanci proti Pawlakovi. Šlo o poměrně jednotvárný zápás, Materla se jak tank sunul dopředu a pravými capáky hledal KO, k čemuž přidával pouze občasné kopy na nohy. Pawel kolem něj na lehkých nohách kroužil a útočil z kontrů a kopy, které ale mířil hlavně na hlavu. Taktickým výkonem si tak Pawlak došel pro výhru na body a první obhajobu svého titulu.

Vítěz: Pawlak na body


Tomasz Romanowski vs. Damian Janikowski (střední váha, do 83,9 kg)

Zápas dvou divočáků ve střední váze sliboval drsnou válku a přesně toho jsme se dočkali. Romanowski v prvním kole dominoval v postoji a dokonce poslal Janikowského pravým hákem na zem. Jenže ho tam nenásledoval a nesnažil se jít po ukončení, což byla asi chyba. Janikowski si ve druhém kole vzpomněl, že je bronzový medailista z olympiády v zápase a vzal Tommyho na zem, kde jej začal zpracovávat takovým způsobem, že Romanowski nechal v kleci jezero krve. A stejná procedura ho čekala i ve třetí pětiminitovce. Janikowski tak sice nedokázal Romanowského ukončit, ale na body se zaslouženě radoval a připsal si největší výhru své MMA kariéry.

Vítěz: Janikowski na body


Rauli Tutarauli vs. Marcin Held (lehká váha, do 70,3 kg)

Grapplerské eso a veterán UFC a PFL Marcin Held se vrátil domů do Polska a poprvé v kariéře nastoupil v KSW. Proti tvrďákovi Tutaraulimu v prvním kole potvrzoval svou pověst a na zemi hrozil pákami na nohy a jednou i kimurou. Gruzínec ale všechny pokusy o submisi ubránil a v druhém kole při bránění dalšího pokusu o páku na nohu trefil několik drtivých úderů na halvu ležícího Helda, až celý fight ukončil rozhodčí. Pro Poláka se tak jedná o hodně hořký návrat domů.

Vítěz: Tutarauli, TKO (údery), 2. kolo


Andrzej Grzebyk vs. Madars Fleminas (welterová váha, do 77,1 kg)

První vyzyvatel welterové váhy a showman Andrzej Grzebyk přivítal v KSW Lotyše Fleminase, který většinu kariéry strávil v Cage Warriors. Polák dominoval po všechny tři kola, v tom prvním tvrdším a přesnějším postojem, ve druhém a třetím přidal i dominanci na zemi. Ukončit Fleminase se mu sice nepodařilo, díky čemuž byl Andrzej v pozápasovém rozhovoru dost nespokojený, ale je to pro něj důležité vátězství, po kterém si může jasně říct o další titulovou šanci ve welteru.

Vítěz: Grzebyk na body


Szymon Bajor vs. Viktor Pešta (těžká váha, do 120,2 kg)

Jediný zápas těžké váhy na kartě a v něm také jediný český zástupce Viktor Pešta. Viktor začal souboj lépe, po prvnotním oťukávání dokázal z klinče dostat Szymona pod sebe, kde se snažil přejít do boční pozice a připravit si svůj trademarkový krucifix. To se mu ale nepodařilo a ke konci rundy se Bajor dokázal dostat zpátky na nohy. Druhá pětiminutovka byla mnohem vyrovnanější, padlo v ní i několik dobře trefených háků na obou stranách a byl to naopak Bajor, který hrozil strhy. To se opakovalo i ve třetím kole, Pešta nedokázal využít výhody vrchní pozice a druhou polovinu kola strávil na zádech nebo ve spodní pozici u pletiva bombardovaný Polákovými údery. Těsný zápas tak došel na body, kde se radoval domácí zápasník nejednoznačným rozhodnutím. Pro Viktora je to tak alespoň v tuhle chvíli konec nadějí na titulovou šanci, nabízí se ale souboj s Michalem Martínkem, který svůj poslední fight také prohrál.

Vítěz: Bajor na body


Łukasz Charzewski vs. Ahmed Vila (pérová váha, do 65,8 kg)

Ahmed Vila zamířil po odchodu z Oktagonu do KSW, kde jej v premiéře čekal další debutant Charzewski. Ten je velmi dobrým wrestlerem a Vilu se tak pokoušel většinu zápasu kontrolovat, ať už na pletivu nebo na zemi. Vila ale prokázal výbornou obranu proti strhům a z kontrů dokázal působit Lukaszovi dost problémů. V druhém kole Vila dokonce svého soupeře poslal krátce na zem pravým kontrem. Charzewski ale přesto většinu zápasu Vilu odkontroloval a přidal několik dobrých capáků, háků a kolen v klinči. Proto bylo trochu překvapivý výrok bodových rozhodčích, u všech třech vyhrál na body Vila. Pískot celé haly v pozápasovém rozhovoru trochu zmírnil prohlášením, že si sám myslí, že zápas vyhrál Charzewski, a že by si s ním chtěl dát co nejdříve odvetu.

Vítěz: Vila na body


Sebastian Rajewski vs. Wilson Varela (lehká váha, do 70,3 kg)

Dva skvělí postojáři se v kleci dneska moc dlouho nezdrželi, po pár úvodních propagačních úderech přišel od francouzského bojovníka Varely kop na tělo a Sebastian Rajewski se svalil k zemi jako by ho střelili. Varela se tak na pevno usadí na špici žebříčku v lehké váze, kde válčí i náš Leo Brichta.

Vítěz: Varela, KO (kop na tělo), 1. kolo (0:16)


Emilia Czerwińska vs. Natalia Baczyńska-Krawiec (muší váha, do 56,7 kg)

Ženské zápasy v KSW nemají v poslední době příliš vysokou kvalitu a souboj mezi Czerwińskou a Baczyńskou bohužel nebyl výjimkou. První kolo dokázala urvat pro sebe Natalia v klinči na pletivu, poté větší aktivitou a pár dobrými trefenými údery převzala zápas do svých rukou Emilia.

Vítěz: Czerwińska na body


Michał Domin vs. Wojciech Kazieczko (pérová váha, do 65,8 kg)

Zvláštní ale atraktivní otevírací zápas turnaje obstarali dva mladí Poláci Domin a Kazieczko. Druhý jmenovaný je velmi dobrým postojářem a nad Dominem měl velkou převahu ve výšce i v rozsahu paží, ale nedařilo se mu příliš dlouho bránit pokusům Michala o přenesení boje na zem. Tam se ale Kazieczko dvě kola poměrně dobře bránil a několikrát hrozil buggy chokem. Ve třetí rundě se do sebe oba pustili v hospodském stylu, kde měl paradoxně více navrch Domin, který v polovině kola vzal Kazieczka znova na zem a tentokrát přidal slušné údery z vrchní pozice. Po zásluze tedy vyhrává na body.

Vítěz: Domin na body


Zdroje:  KSW

Nejnovější články