KSW 90 - výsledky a průběh turnaje. Večer plný spektakulárních ukončení korunoval Wrzosek rychlou demolicí Vitasoviće

KSW 90 - výsledky a průběh turnaje. Večer plný spektakulárních ukončení korunoval Wrzosek rychlou demolicí Vitasoviće Arkadiusz Wrzosek | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky a průběh premiérového turnaje tohoto roku z varšavské haly Torwar, kde se o další vítězství porve domácí miláček Arkadiusz Wrzosek.

Arkadiusz Wrzosek vs. Ivan Vitasović (těžká váha, do 120,2 kg)

Bývalý kickboxer a miláček domácího publika ve Varšavě Arkadiusz Wrzosek dostal po třech čistých postojářích svého prvního regulérního MMA soupeře, Chorvata Ivana Vitasoviće. Jestli bude Arek skutečným problémem pro těžkou divizi KSW jsme se však asi nedozvěděli, protože Vitasoviće vyřídil prakticky prvním úderem. Rozšafný pravý hák Poláka trefil přesně a ten na autopilota vystřelil po strhu. Wrzosek ubránil a viditelně otřeseného Chorvata dodělal několika dalšími přesnými střelami.


Vítěz: Wrzosek, TKO (úder), 1. kolo (0:55)


Bartosz Fabiński vs. Laid Zerhouni (střední váha, do 83,9 kg)

Velký návrat z UFC se Bartoszi Fabińskému moc nevydařil. Hned v první boxerské výměně jej jeho francouzský soupeř "nahulil" a stačilo jen pár dalších přesných ran a po 12 vteřinách ležel Fabiński prakticky zcela vypnutý na zemi. Francouz si tak připsal největší vítězství kariéry a může se těšit na dubnový turnaj v Paříží, kde po takovém výkonu zcela jsitě nastoupí.

Vítěz: Zerhouni, KO (úder), 1. kolo (0:12)


Damian Stasiak vs. Adam Soldaev (pérová váha, do 65,8 kg)

Veterán UFC Damian Stasiak se v dalším souboji večera střetl s nadějným talentem Adamem Soldaevem. Stasiak v prvním kole držel svým neortodoxním stylem a dobrým pohybem na uzdě Adamovy boxerské kombinace a sám párkrát slušně trefil. Přesto šlo první těsné kolo nejspíše za Soldaevem. V druhé rundě ale udělal Stasiak chybu a Adam trefil tvrdý zvedák následovaný devastujícím levým hákem. Damian se svezl na zadek a rozhodčí fight okamžitě odmával jako KO. Stasiak ale nebyl úplně vypnutý a tak začal velmi rychle protestovat. Rozhodčí jej však nejspíše jen zachránil od dalších bomb, tkeré by na něj Soldaev vysypal na zemi.

Vítěz: Soldaev, KO (úder), 2. kolo (1:08)


Ramzan Jembiev vs. Isai Ramos (domluvená váha, do 73 kg)

Největší překvapení večera! Nadějný Jembiev, který je ve Francii hvězdou díky virálním videím z pouličních zápasů, si měl podle všech předpokladů snadno poradit s Ekvádrocem Ramosem. Po pár úvodních výměnách vzal Francouz snadno Ramose na zem, jenže tam mu Ekvádorský borec bleskurychle uchvátil ruku a donutil jej odklepat. O Ramosovi tak ještě nejspíše hodně uslyšíme.

Vítěz: Ramos, submise (páka na ruku), 1. kolo (0:47)


Werlleson Martins vs. Oleksii Polishchuk (bantamová váha, do 61,2 kg)

Bývalý vyzyvatel o titul Werlleson Martins v zápase s Polishchukem na nic nečekal a lehce zaskočeného Ukrajince začal zasypávat tvrtdými a přesnými údery. Trošku nelogicky pak z dominantího postoje vzal pěkným strhem Olekseje na zem, kde ale musel sám spíše odolávat soupeřovým pokusům o submisi. Polischukovi se ale nepovedlo dotáhnou slušně vypadající pokus o páku na ruku a fight tak musel pokračovat druhým kolem. Martins vypadal v postoji opět lépe, rychleji, jenže z ničeho nic přiša nevinně vypadající přední levá od Olekseje a Martins šel k zemi. Tam jej sice Polishchuk ještě dobil několika údery, ty byly ale spíše zbytečně, protože Martins už v tu chvíli nevěděl v jaké zemi to dneska vlastně zápasí. Skvělý comeback od ukrajinského bojovníka, který by rád příště změřil síly s králem divize Wiklaczem.

Vítěz: Polishchuk, TKO (údery), 2. kolo (0:50)


Aleksandra Toncheva vs. Ewelina Woźniak (slámová váha, do 52,2 kg)

Zápasy žen v KSW poslední dobou nepřinášely příliš zajímavou podívanou. Bulharka Toncheva a hlavně domácí Woźniak ale předvedly prozatimní nejlepší fight večera. Od prvních vteřin šlo o tvrdou přestřelku, v které tvrději a přesněji rozdávala rány Ewelina. Až do té míry, že rozhodčí mohl minutu před koncem klidně celý zápas ukončit na TKO ve prospěch Polky. Rozhodčí ale neměl s Bulharkou slitování a obě dámy tak musely do druhé pětiminutovky. V té Woźniak podmetem vzala soupeřku na zem, krásně si přichystala obrácený triangl a donutila Tonchevu odklepat. Skvělé vystoupení polské zápasnice, brzký kandidát na submisi roku v KSW a jisté zlepšení reputace ženského MMA v této polské organizaci.

Vítěz: Woźniak, submise (obrácený triangl), 2. kolo (1:56)


Islam Djabrailov vs. Alfan Rocher-Labes (bantamová váha, do 61,2 kg)

Odvetu 3 a půl roku starého fightu, tentokrát pod vlajkou KSW si střihli Francouz Rocher-Labes s Němcem Djabrailovem. První zápas dokázal vyhrát Francouz na gilotinu ve třetím kole. Tentokrát ale přišel v lepší formě německý reprezentant. Djabrailov byl lepší v postoji i na zemi, několikrát silně trefil tvrdou levou a v prvním kole dokocne poslal Francouze na zem. Ve třetí pětiminutovce pak přidal i dobrou kontrolu na zemi a dokázal tak odčinit Rocherovi předešlou porážku.

Vítěz: Djabrailov na body


Marek Samociuk vs. Oļegs Jemeļjanovs (těžká váha, do 120,2 kg)

Bitvu dvou těžkotonážníků rozhodly v poslední době stále populárnější kopy na nohy. Polák Samociuk v první rundě rozkopal Jemeljanovsovi levou nohu tak důkladně, že ten v druhé pětimintovce už trochu ze zoufalství zkusil strh. Jenže Samociuk ho jednoduše odmítl, přetočil se do boční pozice a již poněkud apatického protivníka dobil na zemi, než mezi ně skočil rozhodčí.

Vítěz: Samociuk, TKO (údery), 2. kolo (3:14)


Hugo Deux vs. Gino van Steenis (lehká váha, do 70,3 kg)

Zápas dvou nadějí francouzského, respektive nizozemského MMA s dosud bezchybným resumé, ačkoliv dohromady zatím dobjovali v profesionální kleci pouhých 6 fightů. Přes jejich mládí jsme dostali klasický matchup zemaře (Doux) proti postojářovi (van Steenis). Francouz Doux tak přes menší potíže v první polovině úvodního kola poměrně snadno ukontroloval van Steenise na zemi. Nizozemec zahrozil jen parkrát, když v úvodu jak druhého, tak třetího kola vyslal na svého soupeře naskočené koleno. Jenže Deux pokaždé úder ustál a dostal tím skvělou příležitost dostat svého protivníka na zem. Po zásluze tak vyhrál u všech tří rozhodčích.

Vítěz: Deux na body


Szymon Karolczyk vs. Artur Krawczyk (lehká váha, do 70,3 kg)

Szymon Karloczyk jako jediný na kartě nedokázal splnit váhový limit, když měl na váze 71,5 kg. Jeho výkon v kleci to ale evidentně příliš neovlivnilo. Reprezentant známého gymu Ankos MMA měl and svým soupeřem Krawczykem jasnou převahu, v prvním kole mu dokonce uštědřil knockdown a na zemi se pak pokoušel o submisi ze zad. Artur se ale nevzdal a dokázal se dostat zpátky na nohy a na konci kola sám lehce zahrozil přenesením boje na zem. Jenže byly to jeho jediné světlejší okamžiky a i v druhé rundě tahal za delší konec provazu Karolczyk, jemuž se ke konci pětiminutovky povedlo zamknout arm triangle a Krawczykovi nezbylo nic jiného než odklepat pár vteřin do závěru kola.

Vítěz: Karolczyk, submise (arm-triangle), 2. kolo (4:54)

Zdroje:  KSW

Nejnovější články