KSW 95 - online průběh a výsledky turnaje. Jakub Wikłacz zůstává šampionem díky excelentní gilotině

KSW 95 - online průběh a výsledky turnaje. Jakub Wikłacz zůstává šampionem díky excelentní gilotině Sebastian Przybysz a Jakub Wikłacz | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky a komentovaný průběh turnaje z polského Olštýna s dvěma titulovými bitvami v bantamu a těžké váze.

Jakub Wikłacz vs. Sebastian Przybysz (o titul bantamové váhy, do 61,2 kg)

Po předchozí pomalé bitvě dvou těžkotonážníků přišli dva superrychlí bojovnící. Kuba Wikłacz a Sebastian Przybysz se spolu utkali již po páté, jednou vyhrál Przybysz, jednou remizovali a dvakrát se radoval současný šampion Wikłacz. Sebastian se podle všeho poučil z předchozích střetnutí a s Wikłaczem odmítal jít na zem. Kroužil kolem svého soupeře a útočil z bleskurychlých kontrů. Tento styl boje mu přinášel úspěch a v druhém kole začal Kuba připomínat svou zkrvavenou tváří nějakou postavu z hororového filmu. Jenže pak při jednom útoku Sebastian propadl a Wikłacz mu okamžitě vzal krk a naskočil gilotinu. Ta byla tak hluboko chycena, že Przybysz neměl žádnou šanci jak utéct.

Wikłacz tak zůstává šampionem a nejspíše si tímto vítězstvím pojistil svuj status jednoho z nejlepších bojovníků bantamové váhy mimo UFC.

Vítěz: Wikłacz, submise (gilotina), 2. kolo

 

Phil De Fries vs. Augusto Sakai (o titul těžké váhy, do 120,2 kg)

Dominantní šampion těžké váhy se dnes večer chystal na již 10 obhajobu svého titulu a pro tento účel mu organizace přivezla odpadlíka z UFC Augusta Sakaie. Ten se jako málokterý předešlý soupeř De Friese dokázal se šampionem měřit v ohledu fyzických parametrů. V prvním kole to pak vypadlo, že by Phil mohl mít po dlouhé době velmi těžký souboj, protože se Sakaiovi povedlo dobře natrefovat Philovu levou nohu. Jenže De Fries dokázal v každém následujícím kole Brazilce přišpendlit na pletivo a tam jej trestat koleny a lokty. Nebyl to tak nejzáživnější zápas večera a nedošlo ani k ukončení, ale Anglický fighter našel cestu jak opět obhájit svůj titul. Sakai ale ani jednou nekapituloval s tím, že by jej De Fries dostal na zem, pro divizi tak bude nejspíše velmi zajímavou posilou.

Vítěz: De Fries na body

 

Roman Szymański vs. Marcin Held (lehká váha, do 70,3 kg)

Oba zkušení polští fighteři se dnes chtěli vrátit na vítěznou vlnu. Roman totiž v posledním zápase prohrál s Leem Brichtou a Held dostal tvrdé KO od Raula Tutarauliho. První půlka úvodního kola přinesla obraz boje, který se obecně čekal. Szymański dobře boxoval, kontroloval vzdálenost a nechtěl připustit nějaký strh ze strany grapplerského esa Marcina Helda. Jenže pak přišla dobrá pravá od Marcina a Roman si kromě otřesení pořídil také natékající levé oko. Held začal svého soupeře překonávat také v postoji a povedlo se mu dostat Romana i na zem. V druhém kole pokračovala stejná situace, ale Roman se postupem času trochu oklepal a byl v této fázi lepším bojovníkem. Zápas tak šel do třetího kola za nerozhodného stavu. Szymański však udělal jako první chybu a Held se mu dostal na zemi do zad. přestože se ještě Roman z této nezáviděníhodné stiuace dokázal ještě dostat, Held už udělal pro vítězství dost a vyhrál u všech třech bodových rozhodčích.

Vítěz: Held na body

 

Brian Hooi vs. Tymoteusz Łopaczyk (welterová váha, do 77,1 kg)

Velké naděje jsou vkládány do nové akvizice KSW Tymoteusze Łopaczyka. I kvůli tomu mu na úvod byl dán velmi těžký fight s pětkou žebříčku welterové váhy Brianem Hooiem. Nizozemský borec má na welterovou váhu obrovský dosah paží a hned ze začátku vzal střed klece a snažil se na Tymoteusze tlačit. To byla ale valstně všechno, co se mu povedlo. Łopaczyk ukázal svou třídu ve skvělém pohybu a boxu, k čemuž přidal tvrdé lowkicky, kterými systematicky vzal Brianovi přední nohu. V druhé půlce druhého kola pak ukázal i dobry wrestling a až příliš snadno vzal Nizozemce na zem, kde jej trápil i celé třetí kolo. Excelentní výkon tohoto Poláka, kterého naposledy dokázal porazit v roce 2021 nám známy Piotr Wawrzyniak. Bohužel chyběla třešnička an dortu v podobě ukončení.

Vítěz: Łopaczyk na body

 

Adrian Zieliński vs. Oskar Szczepaniak (welterová váha, do 77,1 kg)

Velezkušený 37letý Zieliński a rodýk z Olštýnu přivítal na domácí půdě mladého talentovaného Oskara Szczepaniaka. A předvedli opravdovou vojnu, divoké háky střídaly tvrdé zadní a obrana hrála celkově v tomto střetnutí podružnou roli. Adrian "sežral" v průběhu celých pěti kol několikrát naprosto čisté údery na bradu a je jen zásluhou jeho dnešní nadlidské odolnosti, že zápas skutečně došel až do závěrečného gongu. Na body ale jasně vyhrál přesnější Szczepaniak.

Vítěz: Szczepaniak na body

 

Patryk Surdyn vs. Shamad Erzanukaev (bantamová váha, do 61,2 kg)

Souboj dvou mladých specialistů na boj na zemi nezklamal vysoká očekávání. Byl to však zkušenější Surdyn, který všechny kola tahal za delší konec provazu. V první rundě dokázal Shamada poslat na zadek dobře mířeným pravým direktem a zbytek kola ho odkontroloval na pletivu. Další dvě pětiminutovky nabídly slibovanou grapplerskou podívanou, z obou stran bylo několik nebezpečných pokusů o submisi, páka na ruka o Erzanukaeva nebo škrcení ze zad od Surdyna. Ze všech nepříjemných pozic ale dokázali oba soupeři uniknout a tak si museli na verdikt počkat od bodových sudích, kteří zaslouženě dali vítězství Surdynovi.

Vítěz: Surdyn na body

 

Krystian Bielski vs. Borys Dzikowski (střední váha, do 83,9 kg)

První dnešní zápas, který došel až k bodovým rozhodčím, rozhodně ale ne pro malou snahu Krystiana s Borysem. Ti do sebe dvě kola obrazně řečeno vyprázdnili všechny své zásobníky. Vyšší Dzikowski využíval rozsáhlejší arzenál, hlavně všemožné kopy, Bielski oproti tomu spoléhal hlavně na čistý box. Ve třetím kole pak Bielski zkusil poprvé strh a celé kolo odkontroloval Boryse na zemi, ukončit jej ale už nedokázal. Zápas mohl u bodových vyhrát skutečně kdokoliv a lístky tomu také odpovídaly, u jednoho sudího vyhrál Krystian všechyn tři kola, u dvou se radoval v poměru 2:1 na kola Dzikowski a byl tak vyhlášen vítězem.

Vítěz: Dzikowski na body (2:1 na body)

 

Michał Dreczkowski vs. Stevan Jarić (polotěžká váha, do 93 kg)

Dreczkowski, který může být českým fanouškům známý svou výhrou nad Vojtěchem Garbou, se se Srbem Jaričem příliš nepáral. Ubránil pokus o strh, vzal Srbovi záda a poté co se mu nepovedlo chytit škrcení ze zad si pouze vylepšil pozici na horní boční kontrolu a systematicky uzamknul svého soupeře v krucifixu. Rozhodčímu poté nezbylo nic jiného, než zápas pro nedostatečnou obranu před údery ukončit ve prospěch Michała.

Vítěz: Dreczkowski, TKO (údery z krucifixu), 1. kolo (3:29)

 

Dawid Kuczmarski vs. Morgann Gboulou (welterová váha, do 77,1 kg)

Aktéři úvodního zápasu nepřišli do klece taktizovat a poctili publikum divokým startem. Tvrdé lowkicky a rychlé výměny v postoji na krátkou vzdálenost od první chvíle od obou borců debutujících v KSW. První však dokázal pořádně trefit domácí zápasník Kuczmarski a otřeseného Morganna svázal u pletiva a ve vhodný okamžik naskočil gilotinu. Ta musela být velmi těsná, protože Francouz během pár chvil odklepal. Velmi impozantní výhra a welterová váha má v KSW další zajímavý talent.

Vítěz: Kuczmarski, submise (gilotina), 1. kolo (1:11)

Nejnovější články