KSW Koloseum 2 - výsledky a průběh obřího turnaje s účastí Lea Brichty

KSW Koloseum 2 - výsledky a průběh obřího turnaje s účastí Lea Brichty Mariusz Pudzianowski a Artur Szpilka | zdroj: Foto: se svolením KSW

Výsledky, nejlepší momenty a průběh turnaje KSW Koloseum 2, kde se před více než 50 tisíci diváky představí ty největší jména polského MMA a premiérově také Leo Brichta.

Mamed Khalidov vs. Scott Askham (střední váha, do 83,9 kg)

Završení trilogie mezi legendárním Mamedem Khalidovem a Scottem Askhamem se dvě kola vyvíjelo poměrně nezáživně. První pětiminutovka nabídla dlouhé klinče a jeden povedený strh těsně před koncem, z kterého ale Khalidov nedokázal nic vytěžit. V druhé rundě už většinu času bojovalo na zemi, kde Askham hrozil pokuy o páku na nohu a Mamed zase dobrými údery. K ukončení to ale nevedlo. V třetím kole se povedlo Scottovi kopem trefit Mameda přímo do suspenzoru, čímž byl zápas na chvíli přerušen. Khalidov si to nejspíše vzal osobně , protože krátce poté kopem na spodek poslal Angličana k zemi, kde jej vstávajícího trefil naskočeným kolenem. Další údery už byly jen formalitou a Mamed se za jásotu celého stadionu mohl radovat z další výhry ve své dlouhé kariéře. V pozápasovém rozhovoru dokonce zmínil, že by rozhodně zvládl i 5 kol, takže je možné, že se ještě jednou pokusí dobýt titul ve střední váze.

Vítěz: Khalidov, TKO (naskočené koleno a údery), 3. kolo (1:03)

Marian Ziółkowski vs. Salahdine Parnasse (o titul lehké váhy, do 70,3 kg)

Zrušeno: Ziółkowski si při rozcvičce obnovil zranění kolene a zápas byl tak na poslední chvíli zrušen. Marian se pak s ovázaným kolenem přímo v kleci vzdal svého pásu.

 

Artur Szpilka vs. Mariusz Pudzianowski (těžká váha, do 120,2 kg)

Bývalý elitní boxer Szpilka si v prvním kole chtěl střihnout Masvidala a po startu na rozběhnutého Pudziana zkusil naskočené koleno. Místo spektakulárního KO se ale prakticky okamžitě ocitnul na zemi s Mariuszem na sobě. Pudzian ale nebyl po celých 5 minut schopný Arturovi způsobit větší škodu a zápas tak dospěl do druhého kola. V něm udělal Mariusz poměrně hloupou chybu, zkusil se s boxerem Szpilkova formátu poměřit v postoji. A po rychlé kombinaci od Artura se poroučel k zemi, kde jej Szpilka několika dalšími údery ukončil.

Vítěz: Szpilka, TKO (údery), 2. kolo (0:35)

 

Paweł Pawlak vs. Tomasz Romanowski (o titul střední váhy, do 83,9 kg)

Souboj o uvolněný trůn divize střední váhy obstarali těžkoruký Tommy Romanowski a komplexní veterán UFC Paweł Pawlak. Romanowski začal mnohem lépe, v prvním i druhém kole otřásl svým soupeřem tvrdým pravým hákem a vyvíjel neustálý tlak a hledal cesty pro svou pravou ruku. Pawlak ale dostáls vé pověsti neukončitelného bojovníka a ve třetím kole začal přebírat iniciativu. Před koncem tohoto kola pak došlo k možná klíčovému okamžiku, kdy se oba zápasníci omylem střetli hlavami, z čehož si Tomasz odnesl silně krvácející tržnou ránu nad pravým okem. Ve čtvrté rundě si Pawlak poprvé v zápase došel pro strh a na zemi zpracovával svého soupeře krátkými údery a lokty a jen silou vůle a neaktivitou rozhodčího se Romanowski dočkal konce kola. V pátém už ale po dalším povedeném strhu rozhodčí Marc Goddard po několika dalších loktech celý zápas ukončil a prakticky tak korunoval nového šampiona střední váhy, Pawła Pawlaka.

Vítěz: Pawlak, TKO (údery a lokty), 5. kolo (3:25)

 

Arkadiusz Wrzosek vs. Bogdan Stoica (těžká váha, do 120,2 kg)

Arek Wrzosek dostal k dnešním narozeninám dárek v podobě (při vší úctě) rumunské potravy. Jeho soupeř kickboxer Stoica totiž neměl před tímto zápasem žádné zkušenosti s MMA a dnes večer jich taky moc nezískal. Wrzosek jej hned po startu trefil několika tvrdými kombinacemi, které následoval snadný strh. Tam jej po zpracování údery donutil odklepat v MMA prakticky nevídaným škrcením předloktím.

Vítěz: Wrzosek, submise (škrcení předloktím), 1. kolo (2:09)

 

Michał Materla vs. Radosław Paczuski (střední váha, do 83,9 kg)

Legendě KSW Michału Materlovi se před tímto zápasem moc nevěřilo. V loňském roce inkasoval těžké KO od Pudziana a lednový výkon proti slabému Groveovi taky nenadchnul. Paczuski je oproti tomu ještě relativně mladý bývalý boxer na vzestupu a čekalo se tak rychlé ukončení v jeho prospěch. A většinu krátkého zápasu to tak vypadalo. Materla se začal otřeseně potácet po kleci hned po jedné z prvních výměn a Paczuski přidával další a další údery. Po jednom tvrdém zvedáku, který připomněl právě Pudzianovo KO, se Materla opět ocitnul v potížích. Jenže z ničeho nic vystřelil po svém soupeři divoký capák a ten se sesul k zemi, kde jej Michał několika údery ukončil. "Srdce KSW" tak stále bije a Materla si může s klidem říct o další titulovou šanci.

Vítěz: Materla, TKO (údery), 1. kolo (1:37)

 

Jakub Wikłacz vs. Werlleson Martins (o titul bantamové váhy, do 61,2 kg)

Zrušeno: Martins nesplnil váhu a následně nebyl lékařem puštěn do zápasu


Roman Szymański vs. Valeriu Mircea (lehká váha, do 70,3 kg)

Szymański se s Mirceou utkal už minulý rok, kdy druhý jmenovaný po prvním kole odstoupil pro zranění. Do té chvíle však Roman byl jasně lepším a nechybělo moc, aby svého moldavského soupeře ukončil. Dnešní doveta ale nemohla být rozdílnější. Mircea v prvním kole málem vypnul Poláka čistým naskočeným kolenem. Roman se ale až nesmyslně vzapamatoval a přežil až do do pauzy. V druhém kole se role obrátily, Szymański poslal levým direktem Moldavce na zem, kde jej dlouze trápil, ale ukončit ho tam nedokázal. Třetí kolo pak pokračovalo v chaosu v postoji a na zemi. Zápasu by nejspíše slušela remíza díky neskutečnému výkonu obou fighterů, z vítězství se ale nejednoznačným rozhodnutím radoval Mircea a nejspíše si tak řekl o další titulovou šanci v lehké váze.

Vítěz: Mircea na body (nejednoznačné rozhodnutí: 29-28; 29-28; 28-29)

 

Daniel Rutkowski vs. Adam Soldaev (pérová váha, do 65,8 kg)

Soldaev je považovaný za jeden z nejvetších talentů polského MMA, dnes večer mu však zkušený Daniel Rutkowski ukázal, že má ještě hodně na čem pracovat. Daniel využil svého neustálého tlaku a vynikajícího wrestlingu, na což neměl Soldaev žádnou odpověď. Rutkowski byl lepší dokonce i v postojářských výměnách a po zásluze vyhrál u všech třech rozhodčích.

Vítěz: Rutkowski na body

 

Maciej Kazieczko vs. Leo Brichta (lehká váha, do 70,3 kg)

Leo Brichta s Maciejem Kazieczkem předvedli kickboxerskou extratřídu, minimálně v kotnextu MMA. Tři kola nabité akcí v postoji vyvrcholily minutu a půl před koncem třetí rundy. Kazieczko otřásl Brichtou, jenže se po tvrdém háku od Lea po chvílce sám ocitnul na zemi. Český bojovník se po svém protivníkovi vrhnul, ale Polák se při zvedání ohnal a na moment se na krátko poroučel k zemi taky Brichta. Těsný zápas nakonec dva rozhodčí dali Brichtovi a ten si tak připsal snový debut před více než 50 tisíci diváky.

Vítěz: Brichta na body (nejednoznačné rozhodnutí: 29-28; 29-28; 28-29)

 

Krzysztof Głowacki vs. Patryk Tołkaczewski (těžká váha, do 120,2 kg)

Dva elitní rohovníci, Głowacki z klasického boxu, Tołkaczewski z boxu bez rukavic si připsali svůj první zápas pod pravidly MMA. A bylo to divoké. Po úvodních výměnách s kopy, které oba bojovníci evidentně neměli moc zažité, se fight přesunul do chaotického grapplingu na zemi. Tam se v dominantí pozici ocitnul Patryk, jenže z ničeho nic se na zádech ležící Głowacki rozehnal levým hákem a jedním úderem poslal svého soupeře do říse snů! Nádherné KO z naprosto nezvyklé pozice znamená úspěšný debut pro Krzysztofa Głowackého.

Vítěz: Głowacki, KO (úder), 1. kolo (1:33)

 

Sebastian Romanowski vs. Mariusz Joniak (domluvená váha do 74 kg)

Zápas dodaný na poslední chvíli za zrušený fight mezi Wikłaczem a Martinsem. Romanowski, bratr Tomasze, který se později představí v tituláku ve střední váze, začal aktivněji a v postoji byl úspěšnější a přesnější. Joniak ale postupně přebíral oteže a využil svého lepšího grapplingu proti stále více unavenějšímu soupeři a po právu vyhrál na body.

Vítěz: Joniak na body


Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články