Nejlepší fighteři z Asie se utkali na 100. galavečeru ONE, nezastavil je ani tajfun

Nejlepší fighteři z Asie se utkali na 100. galavečeru ONE, nezastavil je ani tajfun Angela Lee - © ONE Championship | zdroj: Profimedia

Podívejte se na souhrn večera plného skvělých zápasů, včetně videa.


Největší asijská organizace se rozhodla, že svůj v pořadí 100. event oslaví se vší parádou a připravila v Tokiu dvojitý event, přičemž obě karty se mohly pyšnit jmény několika světových šampionů. Navíc byly pro Tokio naplánovány také finále grand prix v jednotlivých vahách. Akci nedokázal zastavit ani silný tajfun Hagibis, který právě v Japonsku zuří.

Christian Lee ukázal, že je skutečným šampionem

Singapurský šampion Christian Lee se měl původně utkat s vítězem finále Grand Prix v lehké váze. Eddie Alvarez se však zranil, a tak museli organizátoři narychlo hledat náhradu. „Neměl jsem žádný důvod ten zápas brát krom toho, že jsem chtěl otestovat sám sebe,“ řekl k tomu Lee, který zápas přijal pouhých 10 dní předem, a přestože je úřadující šampion, nastupoval jako outsider. Saigid Arslanaiev totiž knockoutoval své tři poslední soupeře hned v prvním kole.

Nakonec to ale byl právě Arslanaiev, který vypadal, že vzal zápas na poslední chvíli. V postoji měl sice navrch, ale Lee to eliminoval skvělým wrestlingem. Na konci prvního kola se dostal do full mountu a kdyby měl víc času, zápas by nejspíš skončil TKO. Po gongu kola pak dokonce gentlemensky pomohl soupeři na nohy. Do druhého kola však sám nastupoval viditelně unavený. Přesto znovu dominoval. Ve třetím kole se Arslanaievovi sice podařilo trefit tvrdý zvedák přímo na bradu, ale šampion ukázal, že ji má nejspíš ocelovou a vůbec to s ním neotřáslo. Nakonec tedy po fenomenálním výkonu zvítězil Christian Lee a ukázal, že je skutečným šampionem.

Zvuk dopadajícího higkicku ohromil diváky

Další zápas byl pro změnu pod pravidly muay thai a Janet Todd s Ekaterinou Vandaryevou, obě několikanásobné mistryně světa, do něj vlétly ve velkém tempu. Oproti mma zápasům to byla viditelná změna tempa a technika střídala techniku. Ve druhém kole ale Todd trefila nádherný higkick. Zvuk dopadu zarezonoval halou a běloruská kráska přezdívaná „barbie“ se poroučela k zemi.

Demetrious Johnson ukázal, že je extratřída

Od příchodu do ONE Championship sice Demetrious Johnson ani jednou nezaváhal, ale asijská organizace ukázala, že má v nízkých vahách borce, kteří dokáží bývalému šampionovi UFC pořádně zatopit. Teď nastoupil proti tomu nejpovolanějšímu – šampionovi Dannymu Kingadovi z Filipín. Zápas vypadal jako zrychlený a diváci nemohli ani mrknout, aby nezmeškali nějakou techniku. DJ se snažil eliminovat postoj Kingada tím, že ho neustále bral na zem. Tam zkoušel techniku za technikou, ale srdnatý Filipínec dokázal přežít i skvěle nasazenou kimuru (páku na ruku). Kingad výborně bránil a občas měl světlé momenty, kdy v postoji zahrozil. Johnson si ale zaslouženě došel až pro pás šampiona Grand Prix. Podívejte se na celý zápas:

Nezastavitelná Angela Lee vrátila Jingnan Xiong porážku

Hlavní zápas večera. Angela Lee platí za jednu z největších hvězd ONE Championship. Dlouho byla neporažená, avšak pak ji porazila právě Xiong, když se šampionka atom-weight pokoušela získat titul také ve slámové váze. Teď si role prohodily a Xiong šla o váhu níž, aby se pokusila ukořistit i druhý titul. Byla z toho opět pětikolová bitva. V posledním kole se Angela dostala soupeřce do zad a nakonec se jí 11 vteřin před koncem podařilo utáhnout rear-naked-choke, čímž ubránila svůj titul. Tyhle dvě šampionky se však určitě brzy potkají znovu, je jen otázkou, v jaké váze se trilogie uzavře. Podívejte se na celý zápas:

Prelims otevřela vítězství před limitem

V prvních dvou zápasech dokázali rychlá vítězství v prvních kolech získat dva korejští bojovníci. Nejprve Kwon Won Il ukončil svého soupeře ground and pound, a jeho kolega následně vyhrál submisí. Trend pokračoval i ve třetím zápase, kde Filipínec Lito Adiwang upáčil k nelibosti publika domácího Senzo Ikedu.

ikeda Kwon Adiwang - Ikeda, ©ONE Championship | zdroj: Profimedia

Po sérii MMA zápasů se dostalo ke slovu také muay thai v malých rukavicích. Velezkušeného Sama-A, který má na kontě přes 400 zápasů a bojuje na Thajce v neobvykle pokročilém věku 36 let, vyzval mladý francouzský WMC šampion Daren Rolland. Thajec začal tradičně pomalu, zatímco jeho soupeř se snažil být neustále v pohybu, oba se v prvním kole posadili úderem na zem, počítání z toho však nebylo. Do druhého kola však Sam-A zařadil druhý rychlostní stupeň a bylo jasné, že Francouz bude mít problémy. Snažil se sice vzdorovat, ale malé rukavice chyby neodpouští a po chvíli už ležel na podlaze oktagonu po krátkém levém háku na bradu.

Sama-A Rolland Sama-A - Rolland, ©ONE Championship | zdroj: Profimedia

Prelim kartu uzavřelo derby mezi Korejcem Dae Hwan Kimem, proti němuž se postavil domácí Yuji Wakamatsu. Korea a Japonsko se dlouhodobě nemají příliš v lásce a publikum dalo jasně najevo, komu fandí. Wakamatsu byl jasně rychlejší a Korejce do půlky zápasu prakticky k ničemu nepustil, protože byl většinu času mimo jeho dosah a bodoval přesnými jaby z přední ruky. Rozhodčí ale v polovině druhého kola napomenul oba borce, aby byli aktivnější. Od tohoto momentu začal více útočit i Kim, ale na výhru to nestačilo.

wakamatsu kim Wakamatsu - Kim, ©ONE Championship | zdroj: Profimedia

Na highlighty z ONE Century Part 1 se podívejte zde:

A nebo, pokud máte pět hodin volného času, na celý event se podívejte v tomto videu:

Zdroje:  Vlastní , ONE Championship

Nejnovější články