ONE hlásí velkou posilu, do svých řad získalo jednoho z nejlepších japonských kickboxerů

ONE hlásí velkou posilu, do svých řad získalo jednoho z nejlepších japonských kickboxerů Takeru Segawa v akci | zdroj: Profimedia

Asijská MMA organizace ONE Championship stále sílí, nově se pochlubila angažováním elitního japonského kickboxera. Okamžitě se přihlásilo několik zájemců o souboj s ním.

Šéf ONE Championship Chatri Sityodtong před pár dny oznámil, že se mu podařilo do své organizace získat kickboxerskou superstar Takerua Segawu (41-3, 23 KO). O popularitě jednatřicetiletého Japonce svědčí i to, že za vysílací práva ke svým zápasům má od streamovací platformy Abema zaručenou minimální výplatu 100 milionů jenů (cca 15,5 milionů korun), což z něj dělá pravděpodobně nejlépe placeného kickboxera na světě.

Pokud vám jeho jméno zatím nic neříká, věřte, že jde o jednoho z nejlepších kickboxerů, které v posledních letech země vycházejícího slunce vyprodukovala. Stal se šampionem kultovní K-1 ve třech různých váhových kategoriích. V roce 2022 se pak konečně střetl se známějším krajanem Tenšinem Nasukawou. Zápas přezdívaný The Match sledovalo v tokijské aréně více než 56 tisíc diváků. 

Takeru nakonec prohrál na body. Následně přiznal fyzické i psychické problémy a dočasně přerušil kariéru. Ukázalo se, že ho organizace K-1 dlouho držela na uzdě, zatímco on prahnul po velkých zápasech a chtěl své umění ukázat i ve světě. Když se z nevýhodné smlouvy konečně vyvázal, oznámil návrat. Překvapivě si vybral anglickou organizaci Muay Thai Grand Prix, kde se v létě utká o titul ISKA s Baileym Sugdenem, kterého v pyramidě Oktagon Underground porazil Václav Sivák.

Následně pak Takeru zamíří do ONE. Kdo mu bude soupeřem, není známo, o zajímavé vyzyvatele ale rozhodně nouzi nemá. Už dlouho po střetu s ním volá například tvrďák Rodtang Jitmuangnon, s nímž by to byl jistě hodně zajímavý zápas, oba totiž rádi tlačí a vyžívají se v tvrdých přestřelkách. Zájem ale vyjádřil také šampion muší váhy v kickboxu Superlek.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články