Rozlučka s kariérou Fedorovi nevyšla, od Badera schytal opět TKO v prvním kole

Rozlučka s kariérou Fedorovi nevyšla, od Badera schytal opět TKO v prvním kole Ryan Bader i napodruhé ukončil legendárního Fedora v prvním kole. | zdroj: Profimedia

Legendární MMA bojovník Fedor Emelianenko ve 46 letech nastoupil k poslednímu zápasu. V sázce byla odplata i šampionský pás. Na mladšího rivala však ani tentokrát nestačil.

Pohádkový konec kariéry se nekonal. Legendární Fedor Emelianenko ani napodruhé na Ryana Badera nestačil a v hlavním zápase turnaje Bellator 290 padl už v prvním kole.

Američan v úvodu opět hrozil předním direktem. Techniku, která se mu v roce 2019 stala osudnou, si ale Emelianenko tentokrát dokázal uhlídat a snažil se bojovat z ústupu. Po minutě se však nechal zatáhnout do přestřelky a jakmile promáchnul hákem, Bader se nemýlil. Po tvrdém kontru šel Fedor k zemi, kde ho šampion trápil další minutu a půl, dokud rozhodčí zápas neukončil.

"Na jednu stranu jsem smutný, že jsem neudělal zápas, jaký jsem chtěl. Na druhou stranu jsem ale šťastný, že všichni lidé mi tady fandí. A taky, že veteráni, kteří se mnou šli po mé cestě skoro 20 let, jsou tady, aby se se mnou rozloučili," řekl po zápase Fedor, který do středu klece na znamení konce položil rukavice.

Osobně rozloučit se přišli například Mark Coleman, Quinton "Rampage" Jackson, Randy Couture, Royce Gracie, Josh Barnett či Dan Henderson.

Rozpačité pocity zažíval také vítěz. "Bylo to hořkosladké," nechal se po zápase slyšet Bader. "Jako každý fanoušek a bojovník jsem ho obdivoval. Nesl tento sport na svých zádech. Je to legenda. Jsem strašně rád, že jsem mohl být součástí jeho příběhu. Děkuji ti, Fedore."

Ačkoliv poslední zápas Fedorovi nevyšel vůbec podle představ, místo v historii bojových sportů už mu nikdo nikdy nevezme. V letech 2001-2009 naprosto dominoval těžké váze a nasbíral neuvěřitelnou sérii 27 vítězství v řadě, přičemž čelil velikánům té doby. V jeho životopise najdeme několikanásobného vítěze turnaje K-1 Semmyho Schilta, šampiony těžké váhy UFC Marka Colemana, Kevina Randlemana, Tima Sylviu a Andreje Arlovskiho či tvrďáky Marka Hunta a Mirca "Crocopa" Filipoviče.

"Poslední císař" samozřejmě neopouští svět MMA zcela, i nadále se totiž bude věnovat trénování. Jeho nejúspěšnějším svěřencem je momentálně bezpochyby Vadim Nemkov, který v roce 2020 připravil právě Badera o pás polotěžké váhy, který má od té doby stále v držení.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články