To jsme ještě neviděli! Indický těžkotonážník se tak bál soupeře, že dostal červenou kartu

To jsme ještě neviděli! Indický těžkotonážník se tak bál soupeře, že dostal červenou kartu Arjan Bhullar a rozhodčí Herb Dean | zdroj: FOTO: se svolením ONE Championship

Říká se, že na dobrý zápas jsou potřeba dva. Ind Bhullar a Íránec Aliakbari si ale nesedli a první jmenovaný byl nakonec diskvalifikován za bojácnost.

Organizace ONE Championship v pátek premiérově zavítala do Kataru, kde se samozřejmě chtěla vytáhnout co nejlepšími zápasy. Minimálně jeden bojovník ale odmítal spolupracovat.

Duel v těžké váze mezi bývalým šampionem Arjanem Bhullarem a íránským hromotlukem Amirem Aliakbarim nevypadl na papíře vůbec špatně. Oba dva mají za sebou úspěšnou kariéru v klasickém zápase, takže se dalo předpokládat, že se bude bojovat v postoji, jak to v podobných soubojích bývá, a ve vzduchu bude viset KO.

Ani jednomu se ale očividně do útoku moc nechtělo. Rozhodčí Herb Dean je marně vyzýval k akci. Aliakbari se občas o něco pokusil, ale Bhullar jen ustupoval. Ve druhém kole tak za svou pasivitu dostal dvě žluté karty (ONE jako jedna z mála organizací používá tento systém varování), jenže to mělo pramalý efekt.

Bývalý šampion jako by se bál rány. Není se koneckonců čemu divit, Aliakbari vypadal celkem hrozivě a schytat od něj údery určitě není nic příjemného. Bhullar se navíc vracel po TKO, které loni v létě schytal od Malykhina. Herb Dean pro to ale neměl žádné pochopení a necelou minutu před koncem vytáhl z kapsy červenou kartu značící diskvalifikaci. Nakonec nebyl jediný, kdo ji dostal. Jarred Brooks totiž hodil soupeře přímo na hlavu, což ONE narozdíl třeba od UFC zakazuje. 

"Nikdy jsem se víc nestyděl. O bojovnících většinou špatně nemluvím, ale tohle je nepřijatelné. Je to poprvé v historii naší organizace, co někdo dostal červenou kartu za bojácnost," vyjádřil se na adresu indického těžkotonážníka šéf ONE Championship Chatri Sityodtong. "Nechtěl bojovat, a když nechceš bojovat, tak proč jsi profesionální bojovník? Určitě nepatříš na vrchol bojových umění. Arjan mě hluboce zklamal a myslím si, že zklamal i Indii, už k němu nebudou vzhlížet jako k hrdinovi."

Vlastně to není žádné překvapení, Bhullar si totiž v minulosti na organizaci stěžoval, načež se Sityodtong nechal slyšet, že nezápasil tak dlouho, protože se bojí Malykhina. Indův výkon v zápase mu pak dal za pravdu. Kvůli nedostatečně atraktivnímu stylu koneckonců kdysi skončil i v UFC, přestože tam vyhrál 3 ze 4 zápasů. Teď nejspíš skončí i jeho angažmá ve ONE Championship.

Zdroje:  ONE Championship

Nejnovější články