Alistair Overeem nekončí, tvrdě knockoutoval Sakaie a naposledy míří za titulem

Alistair Overeem nekončí, tvrdě knockoutoval Sakaie a naposledy míří za titulem zdroj: Profimedia

Alistair Overeem odvrátil konec kariéry a připsal si druhé ukončení v řadě. Zabojuje příští rok o vysněný šampionský pás? 

Alistair Overeem je legenda bojových sportů a jeden z nejlepších bojovníků těžké váhy v historii. Na turnaji UFC Vegas 9 nastoupil ke svému 66. profesionálnímu zápasu, což je naprosto neuvěřitelné číslo, na které dosáhne jen málokterý profesionální zápasník. Hned 42 soupeřů přitom zvládl ukončit před limitem a další působivé TKO si dnes odnesl nebezpečný brazilský bojovník Augusto Sakai. 

Sakai podepsal s UFC kontrakt po úspěšném působení v Dana White's Thuesday Night Contender Series a připsal si čtyři vítězství v řadě. Overeem před časem ukončil Walta Harrise a dle svých slov, má poslední šanci vybojovat titul UFC, jediný velký šampionský pás, který mu ve sbírce chybí. 

V těžké váze stačí jeden přesně mířený úder a proto si bojovníci dávají velký pozor, aby neudělali zbytečnou chybu a neztratili celý zápas. Sakai zkoušel na Overeema tlačit kombinací úderů a kopů, ale zkušený harcovník se nenechal rozhodit a údery téměř bezchybně bránil. Alistair také zkoušel útočit, ale stále myslel na obranou hru a hlídal si především Sakaiův protažený zadní úder. 

Sakai přeci jen trefil několik úderů a v druhém kole Reemem otřásl. Do třetího kola nastoupil brazilský bojovník s větší aktivitou a začal mít v utkání převahu. Alistair je ale starý lišák a okamžitě převedl boj na zem a získal tak momentum na svou stranu. V dominantní horní pozici využil své drtivé ground & pound a vyhrál třetí kolo. Čtvrté kolo pokračovalo ve stejném rytmu, Alistair vzal soupeře na zem a opět dominoval.

Před začátkem pátého kola Overeem přesně věděl, co má dělat a jak soupeře ukončit. Znovu ho vzal na zem, zahájil sérii tvrdých úderů a loktů, které přinutily sudího Herba Deana ukončit zápas. Alistair Overeem zvítězil v 5. kole TKO a připsal si neuvěřitelné 43. ukončení před limitem. 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Fights.cz (@fights.cz),Zář 6, 2020 v 1:47 PDT

Před zápasem Overeem prohlásil, že když prohraje, pověsí zápasnické rukavice na hřebík. Konec kariéry však odvrátil ve velkém stylu a ještě jednou hodlá zaútočit na titul UFC. Se svými zkušenostmi je stále nebezpečným protivníkem a při troše štěstí, může v příštím roce znovu zabojovat o titulovou příležitost. 

“Rád bojuji, je to moje vášeň už 23 let. Vrátím se do akce buď koncem letošního roku nebo začátkem toho příštího,” prohlásil bývalý šampion organizací StrikeForce či DREAM. 

V posledních letech vždy posbíral několik vítězství, ale jakmile přišel souboj s elitou divize, skončil Alistair knockoutovaný. Dle mnohých má již skleněnou bradu a nevydrží tvrdý úder na bradu. Proti Sakaovi však ukázal, že je stále ve formě a hrozbou pro celou těžkou divizi.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články