Overeem přežil "klinickou smrt" a po neskutečném comebacku ukončil Harrise ve druhém kole

Overeem přežil "klinickou smrt" a po neskutečném comebacku ukončil Harrise ve druhém kole Alistair Overeem | zdroj: Profimedia

Alistair Overeem utekl hrobníkovi z lopaty a ukázal, že se s ním stále musí počítat. 

Těžká váha a hlavní zápas večera. Legendární Alistair Overeem, který patří k největším aktivním veteránům celého MMA světa, nastoupil do dalšího duelu. V tom posledním sice smolně prohrál s Jairzinhem Rozenstruikem, ale i přesto se udržel v TOP 10 nejvyšší váhové kategorie a má rozhodně stále co nabídnout.

Walt Harris sice držel dvě výhry v řadě, ale v poslední době u něj šel sport kvůli rodinné tragédii (zavraždění jeho dcery) naprosto stranou. Dnes večer nastoupil do klece poprvé od tohoto šíleného momentu a motivaci měl jasnou. Vítězství chtěl vybojovat pro svoji dceru.

Po velice opatrné první minutě otevřel duel Overeem slušným kopem z otočky na solar. To Harrise vyhecovalo a brutální kombinací na hlavu sestřelil Overeema k zemi kde do něj začal okamžitě bušit. Rozhodčí měl několik možností duel ukončit, ale neučinil tak, což se nakonec ukázalo jako správná volba. Overeem byl sice slušně zakrvácený, ale probudil se v něm terminátor. Z nejhoršího se dokázal vyhrabat, postavil se na nohy, oklepal se, zachytil Harrisovi high kick a dostal ho na zem. Tam mu začal rozdávat bomby a trefil i pár slušných kolen na hlavu, ale ukončit ho do konce prvního kola nezvládl.

Druhé kolo začalo podobně jako to první. Minuta  a půl oťukávání a pak přišel další útok Overeema v podobě krásného a tvrdého highkicku. Harris zavrávoral a sesypal se k zemi. Overeem se mu znovu vrhl na záda a začal ho tlouct hlava nehlava.  Rozhodčí Dan Miragliotta dlouho vyčkával, sledoval celou situaci a několikrát upozornil Harrise, že musí být více aktivní. Ten si však pouze kryl hlavu a na žádnou z výzev nereagoval. Miragliottovi nezbylo tak nic jiného než zápas dvě minuty před koncem druhé části ukončit. Neskutečný Overeemův comeback a naprosto zasloužené vítězství. Tenhle chlapík do starého železa rozhodně nepatří.

Vítěz: Overeem - 2. kolo (3:00) - TKO

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články