Rozenstruik nic nevzdal a v pátém kole pomocí KO ukončil Overeemovi kariéru

Rozenstruik nic nevzdal a v pátém kole pomocí KO ukončil Overeemovi kariéru Jairzinho Rozenstruik | zdroj: Profimedia

Z přetaktizované bitvy dvou Nizozemců vzniklo drsné KO a konec jedné legendy těžké váhy. 

Hlavní zápas ve znamení těžké váhy byl pod hlavičkou Holanďanů a rozhodně se nejednalo o žádné dřeváky. Ani obrazně a už vůbec ne doslova. Alistair Overeem nastupoval přímo pod vlajkou „Oranjes“, Jarizinho Rozenstruik sice zastupoval Surinam, ale k Nizozemí měl stále o dost blíže.

Bohužel jsme se dočkali nepříjemného efektu hlavního zápasu nečíslovaného turnaje. První kolo bylo ve znamení oťukávání a těžkých krytů. Overeem sice občas předvedl nějaký výpad, ale ten se nesetkal s žádným výsledkem. Vše tak nakonec skončilo na zemi, kde jsme mohli vidět pouze přetahovanou a výměnu guardů.

Druhé kolo proběhlo jako přes kopírák.Oťukávání, nudný klinč a urputný boj o jakoukoliv pozici. V tu chvíli se začalo ozývat také bučení diváků, protože se opravdu nejednalo nic pohledného a už vůbec ne o nic atraktivního. Silovou přetahovanou nechtěl v hlavním zapase vidět asi vůbec nikdo.

Pokud někdo čekal, že třetí kolo přinese změnu, tak se nedočkal. Overeem sice vyskočil po nohách a zkusil položení, ale vůbec nedopadlo. Chyběla jakákoliv energie a momentum pohybu. Měl sice navrch, ale nedokázal toho využít a doslova prokaučoval zásadní okamžiky.

Čtvrté kolo začalo předpovídat blížící se zkázu. Overeem nepochopitelně přecházel do defenzivy a začal chytat kolena. Jeho výpady začínaly v tu chvíli být spíš kontraproduktivní a dostával čím dál tím víc zabrat. Předposlední rundu vydržel s těžkým vypětím sil.

Overeem se dostal poprvé v životě do pátého kola a to už neunášelo ani publikum. Alistair klesal stále níž a níž a pokus o under hook už byl těžce z nouze. Rozenstruik v tu chvíli vycítil šanci a začal jednat. Pravou posílal jeden zvedák za druhým a Overeema pomalu rozkládal. A osm vteřin před koncem celého souboje přislo definitivum. KO které nejspíš Overveemovi ukončilo kariéru. Rozbitý Nizozemec neměl nárok pokračovat i přes velice krátkou chvilku od závěrečné sirény. Rozštěpený ret mluví za vše. 

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články