Neporažený Rozenstruik si pro Overeema chystá knockout. Vyhrají zkušenosti nebo dravost?

Neporažený Rozenstruik si pro Overeema chystá knockout. Vyhrají zkušenosti nebo dravost? zdroj: Profimedia

V souboji těžkých vah se utká legenda Alistair Overeem s neporaženým Jairzinhem Rozenstruikem, který si pro KO nechodí daleko.

Dalo by se říct, že Alistair Overeem nemusí nikomu nic dokazovat. Ve svých 39 letech vyhrál skoro všechno co šlo. Byl šampionem organizací Strikeforce, DREAM i K-1. Dokázal vyhrávat jak v MMA, tak také v kickboxu a během svojí kariéry porazil taková jména jako Junior Dos Santos, Mark Hunt, Fabricio Werdum, Badr Hari a další hvězdy. To jediné na co si doposud nešáhl, je šampionský pás UFC. V roce 2016 jej měl nadosah, ale prohrál v titulovém zápasu se současným šampionem, Stipe Miocicem.

Overeem však pořád věří, že UFC titul do své sbírky opasků přidá: „Moje Kariéra by nebyla kompletní bez pásu v UFC. Jenom musím vyhrát pár zápasů. Jestli vyhraju v sobotu, budu muset vyhrát ještě jeden zápas, abychom mohli dělat rámus ohledně zápasu o titul.“

Upřímně však dodal, že už mu nezbývá moc času. „Musíte být realističtí, zbývají mi asi dva roky zápasení. Možná trochu víc, možná míň. Pravděpodobně víc. Ale pak už to bude víc než dost. Věřím, že musíte včas přestat. Je to nebezpečná profese. Bojuju už 23 let, před 23 lety jsem měl svůj první zápas.“

Overeemův plán se však bude již tuto sobotu snažit zhatit jeho soupeř Jairzinho Rozenstruik, který nahradil Walta Harrise, kterého postihla rodinná tragédie. Rozenstruik už má sám naplánovanou cestu za titulem a věří, že je nejlepší bojovník v divizi. Rozenstruik Overeema nepodceňuje a respektuje jej za to co v MMA i v kickboxu dokázal, ale věří, že najde na Overeema odpověď: „Každý může říct, že má pořádnou ránu. Já mám pořádnou bombu. Ale pokud neumíte udeřit přesně, tak netrefíte cíl. Takže hlavní je najít jeho bradu a sejmout ho. Hned jak se to stane, uvidíte výsledek.“

Od většiny zápasníků by to možná znělo jako typické hecování, ale Rozenstruik má místo rukou dva pořádné granáty, se kterými navíc umí mířit. Rozenstruik, který pochází ze Surinamu, je v MMA neporažený a drží si docela strašidelné skóre 9 výher, z toho 8 KO. Jeho poslední dva zápasy trvaly dohromady pouhých 38 sekund! Allena Crowdera (kterého defacto poslal do předčasného důchodu) vypnul za 9 sekund. Srazil jej na zem jabem a potom tvrdým úderem dokonal zkázu. Andreie Arlovskiho pak vypnul za 29 sekund přesně trefeným levým hákem. Další údery nebyly potřeba.

I přesto, že Overeem bojoval a vyhrával proti nejlepším strikerům, s přibývajícím věkem a s přibývajícími ranami do hlavy už to není, co to bývalo. Především brutální KO, které dostal od Francise Ngannou před dvěma roky, určitě zanechalo Overeemovu bradu o něco víc skleněnou. A v případě Rozenstruika opravdu může stačit jeden úder, aby bylo pro ikonu bojových sportů Overeema vymalováno.

Overeem však má na surinamského bombéra taktiku: „Cíl je pořád stejný. Budeme bojovat, vyhrajeme, unavíme ho, zatáhneme ho do hlubokých vod, sejmeme ho a ukončíme ho“. Jestli vyhrajou zkušenosti z množství bitev, které má na kontě Overeem nebo dravost a síla Rozestruika se dozvíme už v sobotu na UFC on ESPN: Overeem vs. Rozenstruik.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články