Teprve třicetiletý Allen Crowder končí kvůli následkům tvrdého knockoutu

Teprve třicetiletý Allen Crowder končí kvůli následkům tvrdého knockoutu Allen Crowder po KO od Rozenstruika | zdroj: Profimedia

Zatímco jeho "kat" se chystá na víkendový zápas, Crowder jde do předčasného důchodu.

Třicetiletý Američan Allen Crowder oznámil, že končí s MMA. Hlavním důvodem jsou zdravotní problémy, které se objevily po jeho posledním zápase s J. Rozenstruikem, který proběhl v červnu letošního roku. Tento fighter ze Surinamu knockoutoval Crowdera a zápas vyhrál za neuvěřitelných devět vteřin. Crowder hned na začátku zápasu nešťastně uklouzl a Rozenstruik ho ukončil na zemi pěstmi. Po jednom z úderů ztratil Allen vědomí.  Od té doby si čím dál tím více uvědomoval, že jeho tělo už to nedává. „Asi jsem dostal moc ran do hlavy. Od teď už tomu tělo nechci vystavovat. Mohlo by se také stát něco horšího“, řekl Crowder pro web BJPENN.com.

Crowder absolvoval v UFC tři zápasy, jeho jediný vítězný byl nad Gregem Hardym . Pro Hardyho to byl první zápas v jeho profesionální kariéře, který neskončil hned v prvním kole. Crowder ho byl schopný dostat na zem, kde se Hardy vůbec necítil komfortně. V druhém kole měl Hardy větší převahu, ale dopustil se nepochopitelného přehmatu. Když byl Crowder na zemi na kolenou, kopl ho kolenem do hlavy, což je nedovolený útok. Zápas byl okamžitě zastaven a Crowder vyhrál. 

Nedávné zprávy ze sociálních sítí naznačovaly, že byl z UFC propuštěn, ale Crowder uvádí věc na pravou míru. Rozhodl se odejít sám, a to hlavně z toho důvodu, že začal trpět výpadky paměti, které začaly po jeho mači s Rozenstruikem. „Odchod do důchodu, konec se zápasením, říkejte si tomu jak chcete. Je mi teprve třicet a moje poslední tři zápasy skončily otřesem mozku. Rozhodl jsem se odejít hlavně kvůli svému zdraví . Navíc peněžní ohodnocení nebylo takové, jaké jsem si představoval, že budu mít, až se mi podaří dostat do UFC.“ Crowder také řekl, že v UFC téměř nic nevydělával, když se od honoráře odečetly daně, platy jeho trenérů a sparring partnerů.

„Není pravděpodobné, že bych se k MMA vrátil, jsem šťastný, že dělám to, co teď dělám.“ Crowder má vlastní tělocvičnu, kde učí děti bojovým uměním. „Většina zápasníků má jenom bojování, ale já mám i jiné možnosti, proto není důvod, abych riskoval své zdraví. Jsem úplně v pohodě s tím, že už nebudu zápasit. Nemám ani touhu, ani potřebu. Stále trénuji, jelikož chci získat černý pásek v jiu-jistu. Stále boxuji, a tohle mi momentálně stačí. Čas, který teď mohu trávit s rodinou, je k nezaplacení. Nemusím trávit čas přípravou na zápas, ani se stresovat přípravou.“  Právě trávení času s rodinou bylo vedle zdravotních komplikací důvodem, proč se rozhodl pověsil rukavice na hřebík.

Zdroje:  BJ Penn.com

Nejnovější články