Přehmat Grega Hardyho – jeho poslední zápas byl anulován kvůli inhalátoru

Přehmat Grega Hardyho – jeho poslední zápas byl anulován kvůli inhalátoru Greg Hardy v UFC díru do světa neudělal | zdroj: Profimedia

Víkendový zápas UFC měl díky řadě špatných rozhodnutí pro Hardyho špatný konec.

Souboj mezi Gregem Hardym a Benem Sosolim  sice skončil vítězně pro Hardyho, nicméně komise rozhodla o tom, že zápas bude bez vítěze – no contest. A to z toho důvodu, že Hardy použil mezi druhým a třetím kolem inhalátor. Zápas byl anulován i přes to, že si Greg Hardy vyžádal povolení člena Massachusettské atletické komise (MSAC) inhalátor použít.

Z vyjádření MSAC vyplývá, že inhalátor použil Hardy neoprávněně – komise měla být prý informována dopředu, tedy ještě před tím, než zápas vůbec začal.

Hardy se samozřejmě k situaci vyjádřil. Dle jeho slov je to inhalátor na abuterol s ventolinem, který se používá na astma vyvolané námahou. Tento inhalátor používá celý svůj život. V dokumentaci USADA (Americká antidopingová agentura) je uvedeno, že má za sebou různé testy na steroidy, aby bylo vyloučeno, že něco bere. „Jsem monstrum od přírody“, dodává.

Zatímco prezident UFC Dana White viní trenéra Hardyho, slavný a respektovaný rozhodčí John McCarthy se staví spíše na Hardyho stranu. Dle něj se Greg nesnažil podvádět. Na to, zda může inhalátor použit či nikoliv, se ptal přede všemi. Inspektor mu použití inhalátoru povolil. „Pokud si nebyl jistý, měl se s někým poradit“, dodává McCarthy.

I přes nejasnou situaci, kdo za to může, zůstává rozhodnutí komise neměnné a daný zápas nemá vítěze. Tým Grega Hardyho pracuje na možnosti odvolání. Zároveň se mluví o tom, že Hardy nahrají hospitalizovaného JDS v zápasu s Volkovem.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články