Nenáviděný Hardy poprvé zvítězil až na body, za používání spreje proti astma bude ale nejspíš diskvalifikován

Nenáviděný Hardy poprvé zvítězil až na body, za používání spreje proti astma bude ale nejspíš diskvalifikován zdroj: Profimedia

Hardy poprvé odbojoval všechny tři kola, přesto oslavil vítězství, to ale asi nebude mít dlouhé trvání.

Těžká váha. Bývalý americký fotbalista Greg Hardy patří kvůli svému chování a obvinění z domácího násilí asi k nejvíc nenáviděnému bojovníkovi v UFC, a to jak mezi fanoušky, tak mezi kolegy. Musí se mu ale uznat jeho statistiky, kdy do dnešního večera vyhrál všechny své zápasy v prvním kole. Je ovšem často nařčený, že dostává hodně slabé soupeře.

Tím se před zápasem minimálně podle statistik jevil i Ben Sosoli, který do dnešního večera nebojoval v UFC. V nižších soutěžích ale dokázal také své oponenty ničit velice rychle a tím si vysloužil pozvánku do Dana White's Contender. Tam sice dostal už po dvou minutách zásah do oka a duel byl ukončen, přesto Sosoli kontrakt získal.

První kolo proběhlo trochu neočekávaně. Hardy sice od začátku útočil tvrdými údery a dělal Sosolimu slušné problémy, ten ale předvedl obstojnou výdrž a i přes otevřenou ránu pod okem vydržel celých pět minut. Druhé kolo začalo úplně stejně jako to předchozí skončilo. Hardyho útočení a Sosoliho soustředěná defenziva, která mu ale neskutečně vycházela, a postupně začal svého soupeře deptat.

Hardy byl tak nakonec nucený poprvé v kariéře nastoupit do třetího kola. Těsně před tím ve svém rohu předvedl navíc těžce kontroverzní moment, kdy začal inhalovat z protiastmatického spreje. Používat takové věci v oktagonu je po celém světě v pravidlech striktně zakázáno.

Samotné třetí kolo pak už proběhlo spíše z povinnosti a nestalo se tam vůbec nic zásadního. Hardy si celkem v poklidu udržel svoji taktiku a také vítězství na body. Tento výsledek ale nemusí, a nejspíš ani nebude, dlouho trvat. Podle dostupných informací bude po přezkoumání s největší pravděpodobností Hardy diskvalifikován.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články