Kontroverzní Greg Hardy získal neméně kontroverzní rychlé vítězství

Kontroverzní Greg Hardy získal neméně kontroverzní rychlé vítězství Greg Hardy v UFC díru do světa neudělal | zdroj: Profimedia

UFC se nezbavilo podezření, že „zlému hochovi“ Hardymu servíruje mizerné oponenty.

Juan Adams měl spoustu řečí o tom, jak porazí „násilníka“ Grega Hardyho, ale v oktagonu selhal jako naprostý amatér. Po prvotních výměnách, kdy trefil pár direktů, šel po takedownu, který se mu nepovedl. I přes to visel na Hardyho noze a odmítal pozici opustit, i když mu Hardy sázel jednu ránu za druhou a rozhodčí mu říkal, že pokud se nezačne bránit, zápas odmává. Tak se i stalo.

Adams byl šokovaný a pak přímo vytočený do nepříčetnosti. Ačkoliv se mu dá věřit, že mu Hardyho údery moc nedělaly, hlavně přes hustou hřívu vlasů, viset půl minuty na noze a nehýbat se je stoprocentní záruka, jak skončit s prohrou technickým KO na kontě. Tak se i stalo. Adams se mohl rozčilovat, jak chtěl, ale zápas si prohrál sám svou nesmyslnou nečinností. Neudělal radost ani publiku, které Hardyho kvůli jeho minulosti vypískalo.

hardy adams Greg Hardy vs. Juan Adams, UFC San Antonio | zdroj: Profimedia

Grega Hardyho má málokdo rád. Byl usvědčený z toho, že škrtil svou přítelkyni, házel s ní po pokoji (je to opravdu těžká váha) a vyhrožoval jí, že ji zabije. Do vězení nešel proto, že se oběť odmítla dostavit k soudu a prý se mimosoudně dohodli. I tak ale dostal padáka z NFL a rozhodl se pro kariéru v MMA. Do prospektu mít v soutěži slavného fotbalistu se zamiloval šéf UFC Dana White a přes svou show mu nabídl kontrakt.

White začal okamžitě Hardymu dávat prestižní místa na turnajích, ačkoliv si je ničím nezasloužil. Odměnil se mu za to tím, že v prvním zápase nesmyslně kopnul do hlavy klečícího Crowdera, za což byl okamžitě diskvalifikován. Pak nastala jiná ostuda. Hardy nastoupil proti Dmitri Smoliakovi, který nepředvedl nic. Před Hardym hned na začátku ustoupil, schoulil se a nechal do sebe Hardyho bušit. Diváci byli vzteky bez sebe, protože to vypadalo, že Smoliakova UFC podepsala jen proto, aby mohl prohrát. Dana White jej sice okamžitě vyhodil, protože to byla hrozná ostuda, která neodpovídala standardům UFC, ale Hardy měl potřebnou výhru.

Nyní si o něj řekl Juan Adams, také nováček, který přišel z Dana White’s Contender Series. Teoreticky měl šanci uspět, ale ukázalo se, že jeho nezkušenost opět hraje do karet bizarně silnému Hardymu, kterého zatím nikdo pořádně neprozkoušel. A pokud UFC nenabídne pořádného soupeře, začnou si už všichni klepat na čelo. Prozatím má ale Hardy pozitivní skóre 5-1.

 

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články