Nurmagomedov je otřesený smrtí ruského boxera: "Začínám nenávidět tenhle sport"

Nurmagomedov je otřesený smrtí ruského boxera: "Začínám nenávidět tenhle sport" zdroj: Profimedia

Khabib Nurmagomedov se po smutné smrti mladého boxera Dadaševa rozpovídal o svém pohledu.

Na chvíli odbočíme do světa boxu, kterým tento týden otřásla veliká tragédie. Osmadvacetiletý ruský bijec Maxim Dadašev prohrál po jedenáctikolové bitvě. Ještě při vyhlášení vítěze vypadal docela v pořádku, ale při cestě do šatny začal kolabovat a silně zvracet. Po převozu do nemocnice mu byl zjištěn hematom na mozku, načež podstoupil okamžitou operaci. Po zákroku byl udržován v umělém spánku, ze kterého se už bohužel neprobral a zemřel.

Tato velice nešťastná událost přirozeně zasáhla plno sportovců napříč bojovými uměními, protože všichni si uvědomují, jak může být při jejich profesi tenká hranice mezi životem a smrtí. Jedním z nich je i Khabib Nurmagomedov, který na svém instagramovém účtu zapřemýšlel o bojových sportech.

"Tento případ dokazuje, že sport není nejdůležitější, je plno důležitějších věcí. Pokaždé, když čtu nebo slyším takové zprávy, začnu nenávidět tenhle sport ve kterém se navzájem bijeme. Všechno je dočasné...sláva, peníze, tituly. Nakonec tento svět opustíme všichni, nikdo nezůstane. Stojí za to o tom přemýšlet. Hodně síly všem příbuzným a přátelům Maxima. Konejte dobro a nechť nás nejvyšší odmění za naše činy a činy v životech příštích a odpustí nám naše hříchy."

Třicetiletému Nurmagomedovovi, kterého časopis Forbes zvolil za nejúspěšnějšího ruského sportovce pro rok 2019, se krátí trest a blíží jeho obhajoba titulu. Ta proběhne 7. září v Abú Zabí a jeho vyzyvatelem bude Dustin Poirier, o čemž si můžete přečíst také v našem článku.

Zdroje:  Instagram Khabib Nurmagomedov , tisková zpráva

Nejnovější články