Dustin Poirier proti Nurmagomedovovi spoléhá na své "bojové IQ"

Dustin Poirier proti Nurmagomedovovi spoléhá na své "bojové IQ" zdroj: Profimedia

UFC 242 je sice ještě daleko, ale už teď probíhají přípravy v plném proudu.

Momentální držitel dočasného mistrovského pásu Dustin Poirier už se pilně chystá na svůj velký zápas. V Abu Zabí se se postaví proti současnému šampionovi Khabibu Nurmagomedovovi, kterému končí devítiměsíční pauza, kterou dostal jako trest za prohřešky po zápasu s McGregorem.

Poirier se v přípravě zaměřuje především na sebe a vyzdvihuje své "bojové IQ", což je často používaný termín. Znamená to, jak dokáže bojovník v kleci reagovat na průběh zápasu, měnit plány a adaptovat se. I nejlepší technici a atleti mohou prohrát, pokud špatně odhadují situaci a místo finiše jdou třeba po takedownu.

„Chci být především sám sebou,“ řekl Poirer. „Vlézt do octagonu a předvést show světových rozměrů. Už to zkusilo 27 lidí a 27 jich neuspělo. Hodně lidí se mě ptá, kde vidím Khabibovy slabiny nebo v čem podle mě dělá nejvíc chyb. Já si od těchto myšlenek držím odstup. Mluvím se svými trenéry a shodli jsme se, že pro to, abych dominoval, nemusí on nutně mít slabiny. Nepotřebuji hledat velké díry v jeho stylu. Sám je vytvořím svým tlakem, svým bojovým IQ, svými zkušenostmi z mnoha zápasů, které jsem za ty roky odbojoval.“

Dustin Poirier zdroj: Profimedia

Poirier si je moc dobře vědomý, že není experty a širší veřejností považován za favorita, ale pečlivě se připravuje a zůstává ledově klidný. Proč by také nebyl, když během tří zápasu ukončil pomocí TKO Anthonyho Pettise, Eddieho Alvareze a Justina Gaethjeho a v posledním zápase připravil po téměř šesti letech prohru Maxu Hollowayovi.

Celý rozhovor Dustin zakončil pozvánkou na souboj titánů: „Bude to fight nejvyššího levelu. Dva chlápci, kteří váží naprosto stejně. Jeden z nich je neporažený, oba dva jsou šampióni. Dva šampioni vejdou, jeden vyjde. Bude to opravdu obří fight.“

Jak dopadne „pouštní bitva“ se všichni dozvíme 7. září.

Zdroje:  MMA Junkie , tisková zpráva

Nejnovější články